Google Maps a ajutat un chinez rapit sa-si regaseasca familia dupa 23 de ani

Vineri, 17 Mai 2013, ora 12:48
1489 citiri
Google Maps a ajutat un chinez rapit sa-si regaseasca familia dupa 23 de ani

Un tanar chinez rapit in urma cu 23 de ani, pe cand avea varsta de 5 ani, pentru a fi vandut unei familii aflate la mii de kilometri de satul sau natal, s-a reintalnit cu parintii biologici datorita aplicatiei Google Maps.

Vagile amintiri din copilarie i-au permis sa-si dea seama unde ar trebui sa fie familia sa si astfel, cu ajutorul aplicatiei cartografice a Google, si-a regasit familia in provincia Sichuan din centru Chinei, dupa ce a trait cu parintii adoptivi in provincia Fujian din sud-est la 1.500 de kilometri departare, relateaza vineri agentia EFE citand un post de televiziune local.

El si-a amintit ca satul sau natal avea doua poduri, iar cu acest detaliu si alte cateva a desenat o harta a locului unde a trait de mic, pe care a trimis-o unui website care ajuta la reunirea familiilor copiilor rapiti. Cei care au accesat website-ul i-au sugerat mai multe locatii ce semanau cu locul descris. Le-a examinat pe toate cu Google Maps si in final si-a gasit satul natal.

Reintalnirea emotionanta cu parintii a fost transmisa de postul de televiziune Hunan TV. "De fiecare data cand ma gandeam la fiul meu nu puteam sa nu plang si imi imaginam ca poate ii este foame sau ca nu are haine", spune mama lui.

Baiatul afirma ca familia adoptiva s-a purtat frumos cu el, dar a sperat mereu sa-si revada adevaratii parinti. "In fiecare seara, inainte de a merge la culcare, incercam sa rememorez viata din vechea casa, ca sa nu o uit", povesteste el.

In China, in fiecare an mii de copii sunt rapiti de mafiile care ii vand unor cupluri ce nu pot avea copii sau care doresc neaparat un copil de sex masculin. Uneori ei sunt vanduti si pentru a fi apoi sclavi in fabrici. Se mai intampla sa fie rapite si femei pentru casatorii fortate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google Maps chinez disparut, #Google Maps chinez rapit, #google maps , #stiri Google