Google Maps isi pierde suprematia. Vezi cum arata harta viitorului

Joi, 14 Iulie 2011, ora 12:15
5064 citiri
Google Maps isi pierde suprematia. Vezi cum arata harta viitorului

Posibilitatea de a vedea in timp real orice strada din lume poate parea inspaimantatoare si, in acelasi timp, incitanta pentru utilizatorul de rand al internetului. Cei care nu agreeaza aceasta inventie ar putea sa se bucure de posibilitatea de a fi atentionati asupra zonelor cu trafic supraaglomerat si informati cu privire la "scurtaturi". Adolescentii ar gasi o noua sursa de distractie din localizarea colegilor de pe Facebook. Dincolo de orice, insa, prototipurile pregatite de cercetatorii americani te-ar putea ajuta sa te "teleportezi" virtual intr-o lume similara cu realitatea.

Un software dezvoltat de cercetatorii de la Universitatea California de Sud imbina transmisia in timp real cu o tehnologie identica celei folosite de Google pentru sistemul sau de harti online, sistemul devenind o combinatie perfecta intre real si virtual si oferind utilizatorului cele mai interactive harti din intreaga lume.

La prima vedere harta arata ca o reprezentare tridimensionala obisnuita, insa la un simplu “zoom in” vei constata ca poti vedea maisnile deplasandu-se si oamenii de pe strada in timp real.

iTransportation: Harta care iti arata aglomeratia si drumul cel mai scurt

Prototipurile acestor harti includ un tool util pentru soferii grabiti, care foloseste o harta Google standard peste care arata locurile in care s-ar putea gasi mai multe masini si trafic aglomerat, sistemul bazandu-se pe datele recent inregistrate de pe strazi.

Harta destinata traficului a fost numita iTransportation si a fost dezvoltata deocamdata doar pentru Los Angeles, scrie Daily Mail.

“Harta iti arata cum ar putea fi traficul intr-o anumita zona si cum se va schimba situatia in timp”, a declarat Cyrus Shahabi, cercetatorul care conduce echipa de specialistii de la Universitatea din California de Sud, adaugand ca programul are si capacitatea de a-ti prezenta care este calea cea mai rapida catre destinatie, Lucru pe care Google Maps nu ti-l ofera.

iCampus, localizare in timp real

O alta aplicatie, iCampus, te ajuta sa afli in timp real locatia din care prietenii tai au postat informatii pe Facebook sau Twitter.

iWatch, “ochiul din cer”

In planurile de dezvoltare se afla si aplicatia iWatch, care integreaza o harta 3D si transmisii in direct prin camerele video amplasate la inaltime, si care “prind viata” in momentul in care un utilizator vrea sa apropie mai tare imaginea.

“Ideea de la care am pornit a fost sa cuprindem un mediu real pe care sa il transmitem mai apoi virtual, astfel incat utilizatorul sa aiba senzatia ca se afla cu adevarat in acel loc”, declara Cyrus Shahabi, cercetatorul care conduce echipa de specialistii de la Universitatea din California de Sud.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google maps, #harta, #harta video, #harta virtuala, #google , #stiri Google