Google: noul Chrome este cel mai rapid

Luni, 25 Mai 2009, ora 13:25
2567 citiri
Google: noul Chrome este cel mai rapid

Cel mai iubit motor de cautare din lume, Google, a lansat noua versiune a browserului sau Chrome, 2.0, despre care spune ca este cu 30% mai rapida decat versiunea anterioara.

„Continuam sa ne concentram in primul rand pe viteza cu care ai acces la site-uri”, a declarat Darin Fisher, specialist in echipa Google Chrome.

El a realizat o serie de demonstratii video cu noul browser, care a capatat acum cateva din functiile pe care le aveau competitorii sai, dar lipseau din aplicatia Google.

Specialistii companiei au realizat un nou motor de compilare Java, botezat V8, care ar accelera aplicatiile realizata pe platforma Sun Microsystems, cea care gestioneaza majoritatea site-urilor interactive.

„Datorita noului motor V8 si a versiunii noi WebKit paginile se incarca mult mai rapid”, a spus Darin Fisher.

Echipa Google a realizat cateva imbunatatiri inspirate in principal din Firefox, precum afisarea celor mai vizitate pagini atunci cand deschideti o pagina noua de browser.

Mai mult utilizatorii vor putea sa editeze site-urile afisate la deschiderea unui nou tab. „Cea mai ceruta functie de toti testerii a fost posibilitatea de a edita site-urile afisate de aceasta functie”, a declarat specialistul Google.

Cu noua versiune la fiecare imagine afisata exista si optiunea editarii, eliminarii paginii data viitoare cand porneste browserul.

Google Chrome are acum si modul de lucru full-screen cu tasta F11 pe care il au si celelalte browsere si in plus un sistem de completare a formularelor online (AutoFill).

Odata cu noua versiune, Google va lansa o campanie TV de promovare a noului browser, spun oamenii din industrie.

Compania a raspus si problemelor si riscurilor de securitate semnalate de specialisti si a modificat aplicatia eliminand vulnerabilitatile descoperite pina acum. Peste 300 de erori au fost cauzate, eliminandu-se erorile care duceau la inchiderea aplicatiei.

Cei care au deja Chrome pe calculator vor putea face upgrade automat la versiunea 2, nu toata lumea va primi invitatie simultan, ci se va face treptat in urmatoarele zile.

Pentru completarea formularelor, Chrome va colecta datele pe masura ce completati diverse campuri, iar apoi cand veti dori completarea automata browserul va afisa posibilele date, iar utilizatorul va face click pe ceea ce doreste sa apara.

Cei care au testat aplicatia spun ca AutoFill functioneaza normal ca si la celelalte browsere.

Functionalitatea interna este laudata, cele mai complexe site-uri se incarca rapid, iar pina acum nu s-a gasit vreo eroare care sa blocheze browserul.

Problema principala a Chrome ramane faptul ca pur si simplu nu are destule unelte suplimentare, pentru cei care lucreaza cu diverse alte aplicatii online decat site-urile.

Pentru Firefox exista aproape orice add-on posibil, iar Internet Explorer al Microsoft are o multime de tehnologii deja incorporate, deci browserul Google ramane deocamdata cel mai saracacios. Dar este foarte rapid, intr-adevar, probabil tocmai prin simplitate.

#chrome, #google , #stiri Google