Google+ o duce foarte bine: ComScore ofera cifre eronate

Marti, 13 Martie 2012, ora 08:48
1379 citiri
Google+ o duce foarte bine: ComScore ofera cifre eronate

Google+, reteaua sociala creata de Google in urma cu cateva luni, a fost in centrul multor dezbateri din cauza cifrelor slabe inregistrate. Vic Gundotra, Google Senior VP Engineering, a iesit in fata pentru a contrazice informatiile negative despre Google+.

In cadrul unui interviu acordat pentru Tech N'Marketing, oficialul Google a facut referire la cifrele date publicitatii de catre ComScore, care au pus intr-o lumina defavorabila reteaua sociala Google+. Cifrele ComScore difera foarte mult de cifrele detinute de Google, a spus Gundotra.

Oficialul Google a afirmat ca statisticile ComScore nu au luat in considerare activitatea utilizatorilor Google+ prin intermediul telefonului mobil, scrie Slash Gear.

Pe de alta parte, Gundotra a spus ca Google+ este parte a viitorului Google, nu doar o entitate care exista de sine statator.

Drept raspuns la ultimul raport ComScore, care spune ca utilizatorii Google+ petrec in medie trei minute pe luna in retea, Gundotra a declarat:

"Ceea ce majoritatea oamenilor nu realizeaza este faptul ca Google+ este urmatoarea generatie a Google! Ceea ce masuram noi, daca esti un utilizator Google+, este cat de des te intorci la Google. Folosesti noile functii de cautare care sunt optimizate pentru utilizatorii Google+? Folosesti Android Market (n.r. devenita intre timp Google Play) si apesi butonul +1, pentru a-ti informa prietenii ca iti place o aplicatie? Folosesti Cercurile in Gmail? Si, folosesti noua experienta Google, care inseamna o experienta pe care noi o construim si care este mult mai personalizata? Aceasta este strategia noastra, noul Google! Cand masori YouTube si cautarile online sau Chrome si Android, crezi ca e vorba de trei minute pe luna?, a declarat Gundotra.

Potrivit raportului ComScore, utilizatorii Google+ au petrecut in medie doar trei minute pe luna in perioada septembrie 2011-ianuarie 2012, in timp ce pe Facebook, utilizatorii petrec intre sase si opt ore pe luna.

O alta analiza, realizata de Compete in perioada iulie 2011-ianuarie 2012, vizitatorii Google+ au intrat de cel mult trei ori pe luna pe reteaua de socializare, petrecand in medie trei minute.

In schimb, utilizatorii Facebook au intrat pe site de 21 de ori pe luna, petrecand in medie 20 de minute pe site. Asadar, utilizatorii petrec putin peste 10 minute pe luna, in timp ce pe Facebook petrec aproximativ 7 ore.

#Google Plus retea sociala, #utilizatori google, #Vic Gundotra Google retea sociala , #stiri Google