Google Phone, punct pierdut pentru HTC

Duminica, 27 Decembrie 2009, ora 17:13
4932 citiri
Google Phone, punct pierdut pentru HTC

Fabricarea primului telefon marca Google este asteptata cu sufletul la gura de iubitorii de gadgeturi. Fanii HTC, producatorul telefonului, s-ar putea, totusi, sa ramana cu un gust amar. 



Asoscierea cu cel mai tare device Android nu are cum sa nu le placa reprezentantilor HTC.

Colaborarea oficiala cu Google le ofera celor de la HTC un avantaj in plus, in fata celorlalti producatori de telefoane pentru Android, cum ar fi Motorola, Samsung, Sony sau Ericsson.

Totusi, este posibil ca Nexus One sa nu fie intru totul in avantajul HTC. Compania trebuie sa isi imbunateasca brand-awareness-ul pentru a-si creste veniturile. In urma cu doua luni, a fost lansata o campanie de marketing de milioane de dolari pentru a-si imbunatati imaginea, in toata lumea.

Tot atunci au inceput sa insiste ca pe toate telefoanele dezvoltate de ei sa apara logo-ul HTC.

Ceea ce nu se intampla, in cazul Nexus One. De asemenea, numele telefonului nu face nicio referire la numele companiei HTC.

HTC a mai furnizat telefoane pentru Google, care au iesit pe piata cu diferite nume.

Un alt aspect al parteneriatului HTC-Google este faptul ca producatorul de telefoane mobile si-a cultivat imaginea ca ar putea imbunatati Android-ul, prin adaugarea de software-uri proprii.

Spre exemplu, interfata grafica Sense dezvoltata de HTC, care permite utilizatorilor sa-si personalizeze telefonul. Unul dintre designerii HTC a declarat pentru Forbes ca Sense se doreste a fi liantul intre toate produsele HTC.

Dar cum Nexus One este un telefon Google, prin excelenta, acesta nu va avea Sense-ul instalat. Pana acum, oficialii Google au refuzat sa faca declaratii pe aceasta tema, prelund strategia de marketing marca "Steve Jobs": cu cat spui mai putine, cu atat vei genera mai mult zgomot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a lansat trei smartphone-uri noi: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra
Motorola a anunțat lansarea a trei noi modele de smartphone-uri: Edge 50 Pro, Edge 50 Fusion și Edge 50 Ultra. Dintre acestea, Edge 50 Ultra reprezintă vârful de gamă, aducând...
#google, #htc, #phone, #telefon , #stiri Google