Google prezinta noi unelte de cautare pentru a combate Wolfram Alpha

Vineri, 15 Mai 2009, ora 10:22
1967 citiri
Google prezinta noi unelte de cautare pentru a combate Wolfram Alpha

Cel mai iubit motor de cautare din lume, Google, a lansat ieri o serie de noi aplicatii de cautare online in principal pentru a contracara noul rival aparut peste noapte, sistemul de cautare WolframAlpha care a primit review-uri pozitive in media americana inainte de lansarea comerciala.

La o intalnire cu reprezentatii media, oficialii Google au prezentat diverse aplicatii, pentru telefoane mobile, pentru indexarea mai buna a site-urile de Internet, dar si cele care vor realiza din datele adunate prezentari tip business asa cum face noul competitor WolframAlpha.

Dupa mult timp de discutii si diverse esecuri, Google a reusit sa prezinte o varinta de cautare care sa returneze rezultatele din ultimele 24 de ore, probabil folosind recentele sisteme de indexare a stirilor si blogurilor. Google a promis ca va indexa mai bine blogurile si site-urile de stiri ale companiilor media pentru a oferi informatii mai relevante.

Se pare ca in industria online exista o popularitate tot mai mare a cautarilor restranse pe anumite perioade de timp, iar Google este faimos pentru returnarea unor rezultate care nu au legatura cu data selectata de utilizator.

De asemenea, compania a introdus o tehnologie care va permite sortarea mai buna a tipului de continut cautat: video, prezentari si alte categorii care nu erau bine reprezentate. Google testeaza si un sistem de armonizare a rezultatelor cautarii atunci cand utilizatorul foloseste telefonul mobil in loc de calculatorul de acasa, in prezent, rezultatele la cautare sunt diferite.

Google Squared, care nu este inca disponibila nici macar la Google Labs, va indexa informatii de pe Internet si va crea prezentari de tip business, gen grafice cu imagini, pentru a oferi o privire relevanta si utila asupra unui topic selectat de utilizator.

In aplicatia aratata presei, oficialii Google au cautat informatii despre caini, iar prezentarea afisata a listat diverse rase de caine cu informatii pe scurt despre fiecare dintre ele. Un fel de combinatie intre Google, Wikipedia si About.com, care ar fi putut fi implementat mai degraba pe Knol, rivalul Google al sistemelor de „enciclopedie” online.

Oficialii motorului de cautare spun ca Google va cita precis autorii informatiilor citate, cu link spre site, astfel tranferand vizitatorii interesati spre acel site care a oferit informatia relevanta, asa cum se intampla cu rezultatele cautarii.

WolframAlpha, motorul de cautare anuntat de Stephen Wolfram, un om de stiinta si anreprenor, absolvent de Harvard si care a inovat in domeniul cautarilor semantice, s-a diferentiat de Google tocmai prin acest gen de afisare a rezultatelor: combinate in prezentari grafice.

Ideea a fost prezentata publicului inainte de anuntul motorului de cautare cunoscut tuturor. Pe scurt, Google ia reteta Microsoft si Intel atacand din start un potential competitor de viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, # wolfram, # motor, # cautare , #stiri Google