Google promoveaza proba sariturii cu prajina

Sambata, 04 August 2012, ora 13:11
1575 citiri
Google promoveaza proba sariturii cu prajina

Google si-a schimbat, sambata, logoul pentru a promova proba sariturii cu prajina de la Jocurile Olimpice de la Londra, care debuteaza in aceeasi zi, la categoria feminina.

Noul Logo al Google prezinta o sportiva care efectueaza un salt cu prajina.

Saritura cu prajina este o proba de atletism. Prajinile, facute de obicei din fibra de sticla, pot avea dimensiuni diferite. Inainte de a sari, atletul sprijina prajina intr-o cutie cufundata la capatul pistei de decolare. Prajina se indoaie si apoi se indreapta, in timp ce saritorul incearca sa treaca peste bara cu picioarele inainte, eliberand parajina.

Recordul mondial la proba masculina de sarituri cu prajina este detinut de Sergei Bubka din Rusia (6,14 metri in aer liber in anul 1985), in timp ce recordul mondial feminin la sarituri cu prajina este detinut de Elena Isinbaieva din Rusia. Elena Isinbaieva a corectat de 27 de ori recordul mondial la saritura cu prajina, fiind prima femeie din lume care a depasit la saritura cu prajina inaltimea de 5 metri.

La Jocurile Olimpice de la Londra, proba de sarituri cu prajina incepe sambata si se incheie pe 10 august.

La proba sariturilor cu prajina participa 71 de atleti (37 de femei si 34 de barbati). In proba feminina de sarituri cu prajina, calificarile au loc sambata, 4 august, iar finala - pe 6 august. Pe de alta parte, calificarile in proba masculina de sarituri cu prajina se vor desfasura pe 8 august, iar finala - pe 10 august.

Jocurile Olimpice de Vara de la Londra s-au deschis pe 27 iulie si se desfasoara pana pe 12 august.

Google isi schimba frecvent logoul pentru a marca evenimente importante si a omagia personalitati din diverse domenii.

#logo Google Jocurile Olimpice, #Google logo atletism, #Google logo saritura prajina Jocurile Olimpice , #stiri Google