Google renunta la cardul fizic Google Wallet

Duminica, 12 Mai 2013, ora 11:10
2180 citiri
Google renunta la cardul fizic Google Wallet

Google a abandonat planurile de a lansa un card fizic, Google Wallet, care a fost in dezvoltare in ultimul an.

AllThingsD scrie ca decizie Google vine la scurt timp dupa ce Osama Bedier, seful proiectului Google Wallet, a anuntat ca paraseste compania, chiar cu o saptamana inainte de marea conferinta a dezvoltatorilor Google, arata Arstechnica.

Google a dezvoltat initial cardul ca o modalitate de plata pentru tranzactii, prin intermediul tehnologiei NFC, atunci cand acestea n-ar fi fost posibile prin intermediul smartphone-ului sau prin intermediul unui terminal dedicat.

Pleacarea sefului de proiect Google Wallet a fost anuntata miercuri, iar oficialii companiei nu au anuntat un inlocuitor pentru pozitia ramasa libera.

Profitul Google a crescut in primul trimestru al acestui an cu 16%, la 3,35 miliarde de dolari, cu venituri in crestere, in timp ce pretul publicitatii vandute pe site-uri si prin aplicatii mobile a continuat sa scada, chiar daca mai lent decat in trimestrele anterioare.

O parte mai mare a activitatii pe motorul de cautare online al Google vine de pe smartphone-uri si tablete, segment pe care publicitatea este in general mai ieftina decat cea care tinteste utilizatorii de PC-uri.

Google avea la sfarsitul primului trimestru lichiditati de 50,1 miliarde de dolari, in urcare de la 48 de miliarde de dolari la finele anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google wallet, #comert electronic Google, #tranzactii online Google Wallet , #stiri Google