Google sarbatoreste aniversarea de 13 ani

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 07:56
1955 citiri
Google sarbatoreste aniversarea de 13 ani

Google marcheaza cel de-al 13-lea an de existenta cu un Doodle special, la 13 ani din 1988, cand doi studenti ai universitatii Stanford, Larry Page si Sergey Brin au pus bazele unei companii care avea sa schimbe forma internetului, pentru totdeauna. 

Cu ocazia aniversarii sale, Google foloseste un doodle in care este infatisat un tort cu 13 lumanari pe el. Logo-ul Google este decorat de petrecere, cu coifuri si baloane, si are si cateva cadouri pe masa, scrie IBN Live.

Ziua de 27 de septembrie a fost aleasa pentru a marca altceva, totusi, decat ziua exacta a fondarii companiei. Pana in 2005, compania sarbatorea aniversarea pe 7 septembrie, ziua infiintarii. Din 2005, insa, Google a schimbat data la 27 septembrie pentru a coincide cu anuntul numarului record de pagini indexate de motorul de cautare.

Desi Google abia intra in anii de adolescenta, compania s-a consolidat deja pozitia de lider e piata motoarelor de cautare, detinand peste 90% din cota de cautare, potrivit firma de statistica online StartCounter.

Browserul Chrome detine 22% din piata globala in  luna iulie, cand Internet Explorer de la Microsoft avea 42.5% si Mozilla Firefox avea 28%. In plus sistemul de operarea Android de la Google devine si el un jucator dominant pe piata smartphone.

#google, # aniversare google, # ce sarbatoreste google , #stiri Google