Google scapa de ancheta antitrust a guvernului american

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 14:48
1251 citiri
Google scapa de ancheta antitrust a guvernului american

Google a scapat de ancheta antitrust initiata de guvernul american in urma cu aproape doi ani. Reprezentatii Comisiei Federale pentru Comert din SUA acuzau Google ca manipuleaza rezultatele cautarilor pe internet, dezvantajand alte companii.

Mai multe firme din domeniul comertului electronic si al serviciilor de cautare pe Internet s-au asociat pentru si au solicitat Comisiei Federale pentru Comert sa actioneze impotriva pozitiei dominante detinute de Google, care ar favoriza propriile servicii, scrie Reuters.

Totusi, Google a fost de acord sa faca mai multe compromisuri. Gigantul american nu va mai copia fara permisiune continut de pe alte site-uri. De asemenea, reprezentantii motorului de cautare vor permite furnizorilor de publicitate sa compare rezultatele reclamelor care apar pe Google cu acelea postate pe alte motoare de cautare.

Google a fost anchetat, in paralel, si de Comisia Europeana, dupa ce noua companii, printre care si Microsoft, au depus plangeri, nemultumiti de faptul ca gigantul american domina segementul cautarilor pe internet.

#Google ancheta antritrust, #Google proces SUA, #Google proces UE , #stiri Google