Google si creatorii filmului "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug" au lansat o harta a Pamantului de Mijloc

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 09:52
1446 citiri
Google si creatorii filmului "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug" au lansat o harta a Pamantului de Mijloc

Grupul american Google si creatorii filmului "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug" au lansat o harta interactiva a Pamantului de Mijloc, cu ajutorul careia utilizatorii de internet pot sa urmareasca traseul parcurs de personajul Bilbo Baggins.

Creata ca o strategie de marketing, noua aplicatie online vizeaza promovarea simultana a motorului de cautare Chrome si a spectaculoasei epopei cinematografice regizata de Peter Jackson, informeaza lefigaro.fr.

Rapperul Pharrell Williams, cantaretul care a lansat de curand primul videoclip din lume cu o durata de 24 de ore, dar si alti muzicieni, nu sunt singurii care profita de pe urma succesului repurtat de videoclipurile interactive. Studiourile MGM, companiile New Line Cinema si WingNut Films si grupul Warner Bros., insarcinati cu productia si distributia filmului "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", s-au asociat cu gigantul online Google pentru a elabora "A Journey Through Middle Earth", o harta interactiva, care prezinta calatoriile lui Bilbo Baggins, un personaj creat de scriitorul britanic J.R.R. Tolkien.

Trei "taramuri" pot fi vizitate pentru moment de internauti: Turnul Dol Guldur, Valea Fondcombe din regatul Rivendell si Trollshaws (Padurea trolilor). Accesul la Great River of Wilderlands, la Orasul lacustru Esgaroth si la Regatul de sub Munte este pentru moment blocat. Aceste trei taramuri vor fi cel mai probabil "deblocate" odata cu lansarea lungmetrajului regizat de Peter Jackson, pe 13 decembrie, pentru ca Bilbo si grupul de gnomi, condusi de vrajitorul Gandalf, vor trebui sa treaca prin aceste trei zone pentru a recupera comoara detinuta de dragonul Smaug.

Odata cu sosirea sa in fiecare dintre aceste locuri, internautul afla ceea ce il asteapta prin intermediul vocii lui Gandalf, al unor note din manuscrise stravechi si al fotografiilor unor personaje-cheie din aceasta poveste. Fiecare loc este animat printr-o serie de jocuri, in care instrumentele de actiune sunt mouse-ul si sagetile de pe tastatura PC-ului.

Pasionatii de jocuri video online ar putea fi insa dezamagiti: in noua aplicatie nu este vorba de rezolvarea unor provocari senzationale, nici de un joc cu o dificultate ridicata, ci mai degraba de a contempla un univers feeric, fidel lumii fictive create de J.R.R. Tolkien.

Aceasta initiativa - o premiera pentru gigantul american Google - are un obiectiv dublu: promovarea filmului, demonstrand in acelasi timp binefacerile tehnologice ale motorului de cautare Chrome, care au facut posibila aceasta aplicatie prezentata in 3D. Noua harta interactiva este disponibila atat pe computer, cat si pe iPhone si iPad si dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android.

Google nu este singura companie care se foloseste de personajele din "The Hobbit" pentru a-si promova ofertele si produsele. Compania aeriana Air New Zeeland - tara de origine a lui Peter Jackson si loc de filmare in care au fost turnate cu succes adaptarile cinematografice ale operei lui Tolkien - a profitat de popularitatea eroilor din aceasta franciza fantasy pentru a difuza o serie de reclame amuzante care ii promoveaza imaginea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#grupul american Google, #harta interactiva Pamant Mijloc, #strategie marketing Google , #stiri Google