Google si eBay, contract de exclusivitate

Marti, 29 August 2006, ora 10:29
1255 citiri

O noua mare alianta pe internet. Google se va ocupa de toate anunturile publicitare sub forma scrisa ale companiei eBay, pe website-urile din afara Statelor Unite. In plus, cele doua vor coopera pentru a pune la dispozitia clientilor serviciii de telefonie gratuita pe Internet.Acest acord exlusiv a fost anuntat luni, de catre cele doua companii. Prin aceasta intelegere, eBay a cedat exclusivitatea publicitatii contextuale - aceea care se schimba in functie de cuvintele-cheie care se gasesc in textele anumitor pagini A-celui mai mare motor de cautare, pentru site-urile din afara Statelor Unite, in detrimentul actualului sau partener, Yahoo. Acesta din urma a semnat, in luna mai, un contract similar cu eBay, pentru publicitatea din statul nord-american.

Alianta cu eBay face parte dintr-o serie de acorduri pe care Google le-a facut publice in aceasta luna. Grupul ce detine cel mai mare motor de cautare a anuntat de curand ca intentioneaza sa inceapa probele pentru un sistem video web finantat prin publicitate, impreuna cu MTV Networks, divizie a grupului Viacom. De asemenea, Google a ajuns la un acord cu MySpace pentru a-i asigura acestuia publicitatea si serviciile de cautare.

In plus, cele doua companii au declarat ca vor face disponibila publicitatea de tipul 'click-to-call', care utilizeaza mesageria instanta si serviciile de telefonie web a celor doua grupuri- popularul Skype al eBay si noul serviciu Google Talk.

Click-to-call este punctul in care anunturile fuzioneaza cu comertul electronic. Sistemul le permite potentialilor cumparatori sa acceseze anunturile si sa discute prin telefon direct cu vanzatorii produselor promovate. In cazul companiei eBay, acest lucru era posibil numai prin intermediul Skype.

Bloombiz

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...