Google si Eric Schmidt, condamnati pentru defaimare

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 23:55
1127 citiri
Google si Eric Schmidt, condamnati pentru defaimare

Grupul Google si Eric Schmidt, CEO al companiei, au fost condamnati de justitia franceza pentru defaimare, in cazul unui cetatean al carui nume introdus pe cunoscutul motor de cautare sugera calificativele "violator" sau "satanist", potrivit Mediafax.

Google va trebui sa ii plateasca persoanei respective daune morale in valoare de un euro si are la dispozitie sase luni pentru a lua toate masurile pentru a pune capat "acestei infractiuni", potrivit unei decizii a tribunalului de mare instanta din Paris, publicata de site-ul legalis.net.

Cel care a inaintat plangerea, condamnant in 2010 la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru coruptie de minori - decizie nedefinitiva -, a dat in judecata Google dupa ce a constatat ca aplicatiile Google suggest si Associated Search asociaza numele sau cu mai multe calificative injurioase.

"Fara indoiala ca asocierea numelui celui care a depus plangerea cu anumite calificative sau cuvinte precum «viol», «condamnant», «satanist», «inchisoare» si «violator», este impotriva intereselor sale, precum si ale internautilor care se conecteaza pe google.fr", potrivit reprezentantilor tribunalului.

Astfel, internautii primesc "propuneri de termeni de cautare la care nici nu s-au gandit si pe care nu aveau nicio intentie sa ii caute", au mai precizat reprezentantii tribunalului.

In decizia sa, tribunalul estimeaza ca Google nu a dat dovada de bunacredinta si au condamant compania americana la plata a 5.000 de euro sub titlul de cheltuieli de judecata. "Noi avem intentia de a face apel", a declarat un purtator de cuvant al Google.

"Este important de precizat ca Google Suggest este o agregare a celor mai populare cautari, bazata pe cautarile anterioare ale internautilor. Nu este Google cel care sugereaza acesti termeni", a declarat purtatorul de cuvant, explicand ca de cele mai multe ori termenii fac legatura cu site-uri de informatii. 

#google, #eric, #schmidt , #stiri Google