Google si Facebook "se bat" pe Twitter

Joi, 10 Februarie 2011, ora 10:31
1331 citiri
Google si Facebook "se bat" pe Twitter

Google si Facebook, altaturi de alti investitori, au purtat discutii cu Twitter pentru achizitionarea companiei, evaluand platforma de comunicare online prin mesaje scurte la maximum 10 miliarde de dolari, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate discutiilor, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Twitter a obtinut in luna decembrie finantare de 200 milioane de dolari intr-o tranzactie care evalua compania la 3,7 miliarde de dolari. Site-ul avea 175 milioane de utilizatori la finele lunii septembrie.

Potrivit WSJ, directorii Twitter au purtat discutii "low level" cu sefi de la Facebook si Google in ultimele luni, in legatura cu o posibila preluare.

Surse apropiate situatiei sustin ca Twitter a avut discutii similare si cu alte companii.

Investitorii interesati de achizitia Twitter evalueaza compania la 8-10 miliarde de dolari, potrivit surselor citate de WSJ.

Ziarul noteaza ca discutiile nu au avut pana acum rezultat, iar Google, Facebook si Twitter au refuzat sa comenteze informatiile.

In pofida pretului ridicat pe care se pare ca l-ar putea obtine, directorii si consiliul Twitter doresc sa construiasca o companie mare, independenta, tintind o capitalizare de 100 miliarde de dolari, au mai afirmat sursele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#google, #facebook, #twitter, #achizitii strategice, #retele sociale , #stiri Google