Google testeaza un serviciu de alocare de domenii

Marti, 24 Iunie 2014, ora 16:50
1477 citiri
Google testeaza un serviciu de alocare de domenii

Corporatia multinationala Google a dezvaluit planurile pentru crearea propriului domeniu de servicii de inregistrare de nume, aceasta testand un serviciu comercial care va permite consumatorilor sa caute, sa gaseasca, sa cumpere si sa transfere numele domeniilor pentru afacerile lor, informeaza BBC.

Un numar tot mai mare de firme sunt in cautarea de a-si configura prezenta on-line, stimuland cererea pentru nume de domenii.

Mutarea facuta de Google pe piata, vine in contextul in care GoDaddy, una dintre cele mai mari firme de inregistrare de nume de domenii din lume, incearca sa stranga 100 milioane dolari prin intermediul unei vanzari de actiuni.

Potrivit datelor oficiale, GoDaddy a avut in administrare la finele anului trecut 57 de milioane de domenii si a generat venituri de 1,1 miliarde de dolari.

Keith Timimi, presedintele VML Qais, o agentie de servicii de marketing digital, citat de BBC, a spus ca au existat intotdeauna zvonuri in industrie ca Google a fost si un inregistrator de nume de domeniu, cu toate ca activitatea sa principala, pentru care este cunoscut, a constat in combaterea spam web-lui si in furnizarea de cautari "mai curate".

Google a precizat ca a stabilit impreuna cu patru firme care se specializasera in construirea de site-uri - Squarespace, Wix, Weebly si Shopify - sa ajute companiile pentru a-si crea propriile site-uri.

Google lucreaza, de asemenea, la furnizarea de servicii de gazduire a unei serii de furnizori, precum si la suportul de management al domeniului.

Timimi a avertizat ca Google, unul dintre cele mai populare motoare de cautare online din lume, va produce ingrijorare in cazul in care va utiliza aceste date pentru promovarea serviciilor sale intr-o masura mai mare decat alte altor companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#servicii Google, #servicii inregistrare nume Google, #motor cautare online , #stiri Google