Google Trends, atacat de hackeri

Joi, 08 Ianuarie 2009, ora 10:50
1642 citiri
Google Trends, atacat de hackeri

O ilustrare aproape ofensatoare a unui avion lovind Turnurile Gemene din New York a aparut in topul celor mai populare cautari de pe motorul Google, rezultat al unei actiuni a hackerilor. Nu este pentru prima data cand hackerii exploateaza "Google Trends", pagina care afiseaza cei mai cautati termeni - pentru a introduce termeni ofensatori, precizeaza The Telegraph.


Simbolul - un avion care se indreapta spre doua linii verticale care are reprezenta turnurile World Trade Center doborate de atentatele de la 11 septembrie 2001, au ajuns pana pe locul 2 in Google Trends ieri.


Se pare ca atacul a inceput pe forumul de pe site-ul 4chan.org, locul unde se intalnesc "troll-ii", hackerii care introduc termeni sau imagini ofensatoare pentru alti internauti. Utilizatorii au fost incurajati sa dea cautari repetate pe Google cu simbolul atacurilor de la 11 septembrie.


Campania a fost preluata si de alte forumuri, pana a ajuns pe locul secund in Google Trends. A fost atat de popular pentru o perioada incat Google l-a clasat drept "vulcanic".