Google va aproviziona cu energie 1,9 mil. locuinte in SUA

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 16:49
1461 citiri
Google va aproviziona cu energie 1,9 mil. locuinte in SUA

Google va investi intr-un proiect de constructie a unei retele de transport a energiei generata de mai multe parcuri eoliene localizate in largul coastei de Est a SUA, care va aproviziona 1,9 milioane de locuinte in trei state americane, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Grupul IT va cumpara 37,5% din proiect, a anuntat directorul departamentului de energie regenerabila, Rick Needham, pe blogul Google.

Costurile totale sunt estimate la cinci miliarde de dolari, iar Google va investi, in faza initiala, 200 de milioane de dolari, potrivit companiei Trans-Elect Development, care coordoneaza dezvoltarea proiectului, citata de cotidianul New York Times.

Reteaua energetica si implicarea Google vor ajuta la dezvoltarea energiei regenerabile in SUA, considera Charlie Hodges, analist la Bloomberg New Energy Finance din Londra. 

Google si Good Energies, companie de investitii in energie regenerabila, au convenit sa cumpere fiecare participatii de 37,5% in proiectul de constructie a retelei de transport a energiei, insa pachetele de actiuni ar urma sa scada odata cu atragerea de noi investitori, potrivit New York Times. 

#google, #locuinte, #sua, #parcuri, #eoliene , #stiri Google