Google va fi listat la Nasdaq

Marti, 13 Iulie 2004, ora 17:21
1216 citiri

Conducerea Google a anuntat ca intentioneaza sa listeze compania la Nasdaq Stock Market, ceea ce a venit ca o lovitura puternica pentru Bursa din New York (NYSE).Intr-un dosar inaintat Comisiei de Valori Mobiliare, Google a specificat ca a ales Nasdaq, dar nu a precizat inca ce simbol va folosi in cadrul tranzactiilor.

NYSE, care a iesit invinsa din aceasta cursa a salutat decizia Google printr-o declaratie data presei: "Google este o companie impresionanta, cu o echipa de management deosebita si le uram succes in cadrul acestui demers".

In timpul "exploziei" tehnologice din anii 1990, Nasdaq a devenit preferata companiilor din domeniul tehnologiei. New York Stock Exchange a facut eforturi considerabile pentru a-si largi portofoliul de listari IT, a deschis chiar un birou in Silicon Valley, si a facut lobby pentru dot-com-uri.

"Este deja o traditie ca o companie IT sa fie listata la Nasdaq," a declarat George Sarlo, co-fondator si partener la WaldenVC. "M-ar fi mirat sa vad ca Google a fost listata la New York Stock Exchange."

"Nu este o surpriza ca Google nu a ales NYSE", a subliniat Robert Hegarty, vice-presedinte la Tower Group, care este detinuta de MasterCard International.

"Google este clar cea mai importanta noua listare din ultimii ani, si este evident ca Nasdaq a facut totul pentru a-si pastra imaginea de piata reprezentativa pentru companiile IT", a adaugat Hegarty.

sursa: Reuters