Google va furniza servicii de internet gratuite unor universitati din Africa

Marti, 20 Martie 2007, ora 10:35
911 citiri

Google a anuntat ca va furniza gratuit servicii de comunicatii online, precum mesageria instant sau apelurile telefonice prin intermediul internetului, anumitor universitati din Kenya si Rwanda, relateaza AFP.

Google a semnat un parteneriat cu ministerul rwandez al infrastructurii si cu Reteaua Educativa a Kenyei pentru a le furniza aplicatia proprie, Apps, specializata in comunicatii online. Studentii si membri guvernului rwandez vor avea acces la anumite aplicatii online, precum calendare, mesageria instant si programe tip office, a informat Google. In Kenya, aceste servicii vor fi oferite mai intai universitatii din Nairobi, apoi si altor universitati kenyene.

"Doresc sa lucrez cat mai repede si cu alte guverne africane pentru ca Africa sa beneficieze cat mai repede de servicii gratuite, precum emailul, mesageria instant sau apelurile telefonice online", a declarat vicepresedintele Google, Shona Brown.

Google a anuntat la sfarsitul lunii februarie ca va comercializa suita de aplicatii Apps, destinata in special companiilor. Apps a fost lansat mai intai ca serviciu gratuit in august 2006.

Conform estimarilor Google, aproximativ 100.000 de companii de mici dimesiuni si anumite universitati folosesc deja acest serviciu, planul grupului american fiind de a continua sa ofere gratuit acesta suita de programe organizatiilor non-profit.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)