Google va informa autoritatile germane antitrust in legatura cu activitatile sale

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 10:30
1444 citiri
Google va informa autoritatile germane antitrust in legatura cu activitatile sale

Google va furniza autoritatilor germane antitrust informatii referitoare la activitatile sale, in urma unor reclamatii ale concurentilor si ale asociatiilor editorilor de presa.

"Autoritatea pentru concurenta ne-a informat in legatura cu reclamatiile concurentilor Google si suntem pregatiti sa explicam practicile comerciale si produsele noastre, fiind convinsi ca acestea respecta legislatia europeana si germana", a declarat, luni, un purtator de cuvant al Google in Germania, precizeaza Mediafax.

Institutia germana a confirmat ca a solicitat Google sa ii furnizeze astfel de informatii, care nu implica faptul ca ar fi avut loc vreo infractiune, a precizat un purtator de cuvant al autoritatii.


Trei reclamatii au fost facute impotriva Google, una din partea Ciao, o filiala a Microsoft, o alta de catre compania de cartografie Euro-cities, iar a treia din partea federatiilor editorilor de presa VDZ si BDZV.


Cele doua federatii reclama ca mai multe servicii ale Google, printre care Google News, Google Images si Google Video, folosesc continut fara autorizatie, generand venituri din publicitate pentru motorul american de cautare pe Internet, a declarat un purtator de cuvant al VDZ.


Reclamantii au cerut totodata autoritatii pentru concurenta sa verifice daca Google nu privilegiaza anumite rezultate ale serviciului de cautare, fara sa precizeze acest fapt.


La inceputul lunii ianuarie, ministrul german de Justitie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, a estimat ca Google incepe sa devina un monopol gigant, asemanator Microsoft, si a cerut analiza juridica a anumitor servicii propuse.


Google este supus unor investigatii asemanatoare in mai multe tari.

 

#reclamatii, # google, # monopol, # antitrust , #stiri Google