Google vrea sa lanseze o platforma de navigare pe internet de pe televizor

Vineri, 19 Martie 2010, ora 09:14
1513 citiri
Google vrea sa lanseze o platforma de navigare pe internet de pe televizor

Grupul Google ar lucra in prezent cu firmele Sony, Intel si Logitech la dezvoltarea unei platforme care sa permita navigarea pe internet de pe televizor, care sa integreze serviciile gigantului internet, potrivit New York Times, care citeaza surse avizate. 

Aceasta platforma ar permite accesul la servicii Google precum albumele foto online Picasa, platforma video YouTube sau mesageria, dar si la contul de pe Twitter.

In acest scop, Google ar fi testat deja un decodor ce permite navigarea pe internet de pe un televizor.

Google, care detine cel mai utilizat motor de cautare pe internet, ar putea solicita companiei Sony sa produca astfel de echipamente sau chiar sa integreze tehnologia Google in televizoarele fabricate, in timp ce Logitech, firma specializata in periferice, ar putea fabrica o telecomanda care sa dispuna de o mini-tastatura, se arata in articolul din New York Times.

De asemenea, producatorul de microprocesoare Intel ar avea in acest proiect rolul de a furniza cipuri care sa permita functionarea unor astfel de echipamente.

Un purtator de cuvant al Intel a refuzat sa comenteze aceste informatii, insa a amintit ca strategia grupului prevede extinderea activitatii dincolo de domeniul PC-urilor, vizand in special laptopurile, telefoanele mobile si alte echipamente electronice, inclusiv televizoarele.

O persoana care este la curent cu proiectele Sony si Google a declarat pentru New York Times ca "Google vrea sa fie prezent peste tot pe internet, pentru a putea plasa publicitate".

Potrivit publicatiei americane, Intel ar angaja ingineri cu experienta in sistemul de operare dezvoltat de Google, Android, pe care va fi construita platforma. 

#google, # platforma, # internet, # televizor , #stiri Google