Greseli de incepator atunci cand cauti un job de executiv

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 12:52
2852 citiri
Greseli de incepator atunci cand cauti un job de executiv

Printre cele mai mari greseli pe care aplicantii cu experienta le fac se numara pregatirile slabe pentru interviuri, alcatuirea de CV-uri de proasta calitate dar si atitudinea "disperata" de a obtine un job, potrivit unui studiu realizat in 2009 de TheLadders.com pe un esantion de 500 de recrutori si preluat de publicatia Forbes. 

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont, daca vrei sa eviti greselile facute de majoritatea candidatilor cu experienta.

Pregatirea slaba pentru interviu

44,2% din respondenti au spus ca cei care isi cauta un job nu sunt suficient de bine pregatiti pentru intalnirea cu recrutorul.

In contextul in care informatiile despre companie si despre post pot fi obtinute foarte usor cu o simpla cautare pe Google, angajatorii au mai putina rabdare decat au avut vreodata pentru aplicantii care se prezinta nepregatiti, potrivit Forbes.

CV-uri sub asteptari

Studiul a aratat ca 43,2% din recrutori sunt de parere ca aplicantii trimit CV-uri inconsistente.

Prea multi candidati insira pur si simplu joburile  pe care le-au avut pana acum, fara sa acorde atentie esentei unui CV.

Acesta ar trebui sa spuna o poveste clara, considera expertii in HR citati de Forbes.com.

Disperarea de a obtine un job

Candidatii dau frau liber sentimentelor si se afiseaza prea disperati in fata angajatorilor, sunt de parere 43,2% dintre respondenti.

Aplicantii emotionati fac deseori greseala de a vorbi prea mult la interviu, ca si cand interviul este ultima lor sansa de a se vinde angajatorului.

Candidati agasanti

32,2% dintre recrutorii participanti la studiu sunt de parere ca cei care cauta un job nu stiu care este diferenta intre a fi hotarat si a fi agresiv.

Desi este politicos sa contactezi intervievatorul dupa interviu, evita sa dai si telefoane si mailuri de mai multe ori in aceeasi zi, te sfatuiesc expertii.

Absenta actiunilor de urmarire

Faptul ca aplicantii neglijeaza orice forma de comunicare cu intervievatorul dupa interviu a fost mentionat de 30,4% dintre respondent drept o greseala comuna printre cei care cauta un job cu pozitie inalta.

Trimite de fiecare data cate un text de multumire, fie prin mail fie prin posta traditionala, te sfatuiesc specialistii citati de Forbes.com.

Remuneratia sub nivel

28% din respondenti au observat ca cei care cauta posturi executive accepta in mod voluntar compensatii sub nivelul lor de pregatire.

Documenteaza-te atent si ofera o cifra reala angajatorului, relevanta in contextul economic si al pietei muncii.

Cautari fara un plan definit

Candidatii pornesc in cautarea unui job la intamplare, sustin 26,8% din participantii la studiu.

Nu porni cu ideea ca te vei adapta cerintelor.

Incearca sa-ti dai seama ce te pasioneaza si in ce domeniu ai cele mai bune rezultate, apoi indreapta-te catre o directie clara.

Absenta unei scrisori de multumire

Faptul ca aplicantii nu trimit o scrisoare de multumire este o problema mentionata de 18% din respondenti.

Trimite intotdeauna acest tip de scrisoare si personalizeaz-o in functie de intervievator, fie prin mail, fie prin posta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aplicanti, # candidati, # respondenti, # job , #stiri Google