Guvernul chinez vrea sa obtina clarificari de la Google, in legatura cu intentia de a parasi China

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 14:53
1531 citiri
Guvernul chinez vrea sa obtina clarificari de la Google, in legatura cu intentia de a parasi China

Guvernul chinez incearca sa obtina clarificari de la Google, care a amenintat ca vrea sa se retraga din China, a declarat miercuri un oficial care a cerut sa ramana anonim, citat de AFP, preluat de NewsIn.

Autoritatile chineze vor sa obtina mai multe informatii despre proiectul grupului american, a precizat responsabilul din cadrul serviciului guvernamental de presa. In urma unor atacuri informatice si pe fondul politicii de "supraveghere" din China, Google a decis sa nu mai cenzureze cautarile pe site-ul (chinez) google.cn, asa cum cer autoritatile.

Compania americana a mai anuntat ca intentioneaza sa discute cu autoritatile chineze saptamanile viitoare, pentru a face functional un "motor de cautare fara filtru, in limitele legii". Grupul a amenintat ca ar putea inceta toate operatiunile in China, dupa o serie de atacuri informatice puternice din partea Chinei, ce ii vizau pe militantii pentru drepturile omului.

"Nu putem sti daca Google va parasi China sau nu. Nimeni nu stie", a declarat David Drummond, responsabilul juridic al Google, care a refuzat sa faca alte comentarii. "Niciuna dintre parti nu va ceda si nu se va ajunge la un acord", a estimat un angajat Google din China, care a preferat sa isi pastreze anonimatul. Acesta a adaugat ca majoritatea colegilor sai privesc situatia cu pesimism. In cazul in care Google va parasi China, 700 de persoane isi vor pierde locul de munca. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google, # China, # companie , #stiri Google