HTC da in judecata Apple cu brevete cumparate de la Google

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 08:03
1372 citiri
HTC da in judecata Apple cu brevete cumparate de la Google

HTC Corp, cel de-al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri din Asia, a pornit procesul impotriva Apple Inc astazi, folosind brevete pe care le-a cumparat de la Google Inc saptamana trecuta.

Cele noua patente provin de la Palm, Motorola, Openwave Systems, dupa ce Google a intrat in posesia lor in ultimul an, potrivit datelor US Patent and Trademark Office, citate de Bloomberg.

Purtatorul de cuvant Google, Jim Prosser, a refuzat sa explice motivele pentru toate aceste tranzactii.

HTC are astfel mai multe arme in incercarea de a para atacurile lansate in instanta de catre Apple, care pretinde ca telefoanele care functioneaza cu sistemul de operare Android copiaza iPhone-ul.

Contributia pe care Google o aduce in favoarea HTC reprezinta un nou front intr-o disputa la nivel de industrie aupra tehnologiei smartphone care a acaparat si Motorola Mobility Holdings, Barnes & Noble si Samsung Electronics.

"Acest lucru schimba putin regulile jocului", crede Will Stofega, analist pe tehnologie la IDC. "Google era interesat sa isi protejeze licentele cu Androit, iar aceasta miscare arata ca este nevoit acum sa isi sustina clientii pentru a nu risca sa ii piarda", adauga specialistul.

#google brevete, #htc cumpara brevete google, #htc da in judecata apple , #stiri Google