HTC revine pe piata tabletelor printr-un parteneriat cu Google

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 08:24
1309 citiri
HTC revine pe piata tabletelor printr-un parteneriat cu Google

HTC va reveni pe piata tabletelor printr-un parteneriat cu Google pentru viitoarea tableta Nexus cu ecran de 9 inci, au declarat surse apropiate situatiei potrivit carora Google a preferat aceasta companie in detrimentul unor fabricanti mai experimentati, ca Samsung, relateaza Wall Street Journal.

Dupa vanzarile dezamagitoare aduse de tableta Flyer in 2011, reprezentantii HTC anuntasera ca nu vor mai produce tablete pana nu vor avea un motiv suficient de bun pentru a incerca din nou.

Sursele au precizat ca ingineri ai HTC au calatorit in ultimele luni la sediul Googleplex din Mountain View pentru a lucra la acest proiect.

Reprezentantii Google si HTC au refuzat sa comenteze informatiile.

Parteneriatul Google cu HTC ar putea parea neobisnuit, avand in vedere ca HTC nu are o experienta notabila in domeniul tabletelor, productia companiei fiind concentrata aproape in exclusivitate pe smartphone-uri.

Google vrea o baza larga de parteneri

Decizia Google reflecta insa politica grupului de a construi o baza larga de parteneri, pe care sa ii schimbe de la un produs la altul, pentru a evita ca unul dintre producatori sa castige o pozitie de monopol, a spus o persoana apropiata situatiei. Acesta este motivul pentru care Google a atras HTC ca partener la productia tabletei Nexus, a precizat sursa.

Smartphone-urile One ale HTC au fost bine primite pe piata, fiind considerate de catre unii analisti drept cele mai bune smartphone-uri cu sistem Android atat anul trecut, cat si in acest an. Compania taiwaneza a avut insa dificultati sa isi mentina vanzarile in raport cu producatori mai bogati, cum este Samsung.

Acesta ar putea fi unul dintre motivele parteneriatului, reprezentantii Google fiind ingrijorati ca Samsung, producatorul tabletelor Nexus 10, devine prea puternic intre producatorii de dispozitive care functioneaza cu sistemul de operare Android.

Conducerea Google a refuzat sa comenteze de ce schimba partenerii pentru Nexus, dar a precizat ca "Android este un ecosistem vibrand si multi dintre producatorii din industrie se descurca foarte bine, fiind loc suficient pentru multi parteneri care sa inoveze cu Android".

#htc google nexus, #htc google, #parteneriat HTC , #stiri Google