Imbogatiti de Google

Joi, 15 Noiembrie 2007, ora 22:25
1334 citiri
Imbogatiti de Google

Gigantul american a transformat-o pe Bonnie Brown, una dintre primele angajate, din maseuza in multimilionara

Bonnie Brown era in 1999 o americanca a carei existenta intrase intr-un impas. Divortase recent si locuia cu sora ei, asa ca atunci cand o mica companie tehnologica nou-infiintata i-a oferit un post de maseuza part-time, l-a acceptat fara sa stea pe ganduri, scrie "New York Times". Era platita cu 450 de dolari pe saptamana, plus dreptul de a avea acces in viitor la un pachet de actiuni ale companiei (optiune pe actiuni), pe care le putea cumpara la pretul stabilit in momentul angajarii.

Astazi, datorita acestui pachet, doamna Brown, angajata Google cu numarul 41, este multimilionara in dolari. Compania, fondata in 1998, s-a impus rapid pe piata serviciilor on-line, gratie celui mai rapid si mai cuprinzator motor de cautare pe internet, dar si datorita dezvoltarii rapide in industria de publicitate on-line. Acum cateva zile, compania pusa pe picioare intr-un garaj de doi studenti vizionari de la Stanford, Larry Page si Sergey Brin, a atins o capitalizare bursiera de 207 miliarde de dolari.

Bonnie nu si-a vandut insa toate actiunile, pastrand o parte si pentru "vremuri grele". Ea locuieste acum intr-o casa luxoasa si calatoreste in jurul lumii facand acte de caritate prin intermediul fundatiei sale filantropice. Mai mult, doreste sa publice o carte de memorii intitulata: "Haios: Cum am devenit norocoasa masand Google".

Continuarea in Evenimentul Zilei

Bloombiz.ro Newsletter Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...