Inca o tentativa de a revolutiona e-mailul: prioritizarea Google

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 16:51
2338 citiri
Inca o tentativa de a revolutiona e-mailul: prioritizarea Google

Google a anuntat lansarea serviciului Gmail Priority Index, prin care mailurile primite sunt sortate si ierarhizate dupa preferintele utilizatorului.

Potrivit reprezentantilor gigantului tech, serviciul se adreseaza atat utilizatorilor simpli cat si celor corporate, iar scopul declarat este cresterea productivitatii.

Folosirea Priority Index ramane la alegerea fiecarui user de Gmail, fiind un serviciu optional.

Acesta invata obiceiurile si preferintele detinatorului contului de mail de-a lungul timpului, dupa care poate sa decida singur ce mesaj intra sau iese din sfera de interes.

Cum functioneaza

Indexul de prioritizare functioneaza ca un filtru de spam inversat.

Dupa ce a scanat toate mailurile dupa cuvinte cheie si adrese de mail cunoscute, mailurile considerate interesante vor fi marcate ca atare.

Cele care arata ca fiind SPAM sunt trimise in folderul dedicat acestui tip de mesaje.

“Ne-am axat pe problema excesului de informatie. Oamenii primesc 150 de email-uri/zi si pierd, in medie, 13 ore pe saptamana sa le sorteze”, a declarat Matt Glotzbach, director de management Google, pentru Forbes.com.

Saptamana trecuta, Google a introdus apeluri gratuite prin Gmail catre telefoanele fixe si mobile din Statele Unite si Canada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
#cont, #e, #gmail, #google, #index, #mail, #mobile, #priority, #telefoane, #user , #stiri Google