Inventatorul Internetului: cum arata viitorul Web-ului

Luni, 28 Februarie 2011, ora 12:59
4316 citiri
Inventatorul Internetului: cum arata viitorul Web-ului

Vinton Cerf este cunoscut ca unul dintre parintii fondatori ai Internetului, pozitie din care nu i-a fost greu sa se angajeze "sef evanghelist" la Google. 

Jobul din cadrul gigantului IT i-a oferit posibilitatea sa vorbeasca despre viitorul comunicatiilor digitale, informeaza Wall Street Journal.

Intr-un interviu acordat publicatiei americane, Cerf a afirmat ca viitorul Internetului sta sub semnul mai multor trenduri.

Primul trend este cel al Internetului mobil. Tehnologiile mobile si accesul la Internet via device-uri mobile devin din ce in ce mai importante, in opinia evanghelistului Google.

Cea de-a doua directie importanta este intarirea infrastructurii de Internet in locurile pana de curand inaccesibile, cum ar fi inima Africii.

Securitatea online

Browserul de Internet este cel mai susceptibil la atacurile hackerilor, crede fondatorul Internetului. Browserul este "naiv", cand vine vorba de downloadat si executat software.

Google a incercat sa rezolve aceasta problema, prin decizia de a lansa Chrome in varianta open-source.

Platformele open-source permit utilizatorilor sa gaseasca probleme si sa le rezolve.

In momentul de fata, cea mai mare problema a browserelor web este cea generata de malware.

Despre revolutia din Egipt


Egiptul a fost o surpiza pentru toata lumea, cu atat mai mult pentru evanghelistul Google.

Unul dintre mesajele revolutiei egiptene este ca tehnologia comunicatiilor a evoluat in ultimii ani atat de mult incat le da utilizatorilor individuali puterea de a se adresa maselor.

"Este o imputernicire a democratiei care nu exista inainte. Este greu de prezis unde se va ajunge", a afirmat Vinton Cerf, in interviul pentru Wall Street Journal.

Un alt aspect interesant al evenimentelor din Egipt este reusita administratiei in actiunea de inchidere a Internetului. "Din punct de vedere politic, eforturile de limitare a Internetului ar putea sa aiba efecte adverse puternice".

In ceea ce priveste viitorul Google, in China, fondatorul Internetului spune ca "nu am fugit din China, inca avem un site acolo. Intelegem ca este o piata mare si trebuie sa gasim o cale sa fim prezenti in viata utilizatorilor chinezi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet, #inventatorul internetului, #google, #evanghelist, #browser internet, #revolutie egipt , #stiri Google