Italienii vor sa puna calus Internetului

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 09:44
1625 citiri
Italienii vor sa puna calus Internetului

Companiile de Internet si gruparile care reprezinta drepturile civile si-au exprimat ingrijorarea fata de o propunere legislativa italiana ce ar face ca providerii de servicii online sa fie responsabili de continutul audiovizual si incalcarile de copyright ale utilizatorilor.

Propunerea, care va fi supusa aprobarii luna viitoare, ar face ca providerii de servicii de Internet precum Fastweb si Telecom Italia, dar si site-urile web precum Google si YouTube, sa devina responsabili de monitorizarea continutului tv de pe paginile lor, informeaza Reuters.

Propunerea legislativa survine pe fondul bataliei legale dintre unitatea YouTube a Google si Mediaset, controlat de premierul Silvio Berlusconi.

Cel mai mare grup media din Italia cere 500 de milioane de euro daune de la YouTube pentru incalcarea legii copyright-ului.

"Asa cum este scrisa in acest moment...legea ar ajuta Mediaset in procedura deschisa impotriva Google", a explicat Paolo Nuti, presedintele asociatiei providerilor italieni de Internet.

Parlamentul italian trebuie sa ii prezinte lui Berlusconi opinia sa la inceputul lui februarie.

Proiectul legislativ are nevoie doar de aprobare prezidentiala.

#italia, # internet, # google, # youtube , #stiri Google