Lenovo preia Motorola Mobility de la Google si urca in top 3 pe piata smartphone

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 10:02
1540 citiri
Lenovo preia Motorola Mobility de la Google si urca in top 3 pe piata smartphone
Sursa foto: intomobile.com

Lenovo preia producatorul de smartphone-uri Motorola Mobility in baza unuyi acord incheiat cu Google, iar prin aceasta tranzactie, compania urca de pe locul 4 in clasamentul global al producatorilor de smartphone (conform IDC) pe locul 3.

Pretul achizitiei este de aproximativ 2,91 miliarde USD (supus unor anumite ajustari), suma care include 1,41 miliarde USD platiti la incheierea tranzactiei, din care 660 milioane USD in numerar si 750 milioane USD in actiuni Lenovo. Restul de 1,5 miliarde vor fi achitati in baza unui angajament de plata pe o perioada de trei ani.

"Preluarea unui brand de o asemenea valoare, cu un portofoliu inovator de produse si o echipa globala incredibil de talentata va transforma imediat grupul Lenovo intr-un puternic competitor global in industria telefoanelor. Vom avea imediat oportunitatea de a deveni un jucator esential intr-o industrie extrem de dinamica," a declarat Yang Yuanqing, presedinte si CEO al Lenovo.

"Lenovo a dovedit ca poate prelua cu succes si duce mai departe branduri extraordinare, dupa cum am facut cu marca Think de la IBM, si poate integra eficient companii din intreaga lume. Am incredere ca vom avea succes in acest proces si ca vom mentine ritmul pe piata simultan cu consolidarea unei fundatii puternice pentru viitor."

Lenovo isi consolideaza pozitia pe piata smartphone

Lenovo, care detine un business puternic in industria PC-urilor si o divizie proprie de smartphone-uri aflata in crestere rapida, isi va consolida semnificativ pozitia pe piata telefoanelor inteligente.

Mai mult, Lenovo va dobandi o prezenta puternica pe pietele din America de Nord si America Latina, precum si o deschidere in Europa Occidentala, pentru a-si completa dinamica divizie de smartphone-uri aflata in crestere sustinuta pe pietele emergente din intreaga lume.

Lenovo, care in 2005 a preluat divizia de PC-uri a IBM si legendarul brand de PC-uri Think, preia acum o companie cu renume global, Motorola Mobility, inclusiv brandul MOTOROLA si portofoliul Motorola Mobility de smartphone-uri inovatoare precum Moto X, Moto G si seria DROIDTM Ultra. Pe langa produsele curente, Lenovo va prelua in proprietate si produsele Motorola Mobility aflate in faza de proiectare.

Google va pastra in proprietate multe patente ale Motorola Mobility

Google va pastra proprietatea asupra unei vaste majoritati a portofoliului de patente ale Motorola Mobility, inclusiv solicitarile curente de patentare si descrierile de inventii. In cadrul relatiei continue cu Google, Lenovo va primi o licenta pentru acest bogat portofoliu de patente si alte elemente de proprietate intelectuala. Lenovo va prelua peste 2,000 de patente precum si marca comerciala Motorola Mobility.

"Lenovo a dovedit ca are expertiza necesara pentru a transforma Motorola Mobility intr-un jucator major in ecosistemul Android. Aceasta miscare va permite companiei Google sa isi canalizeze energia catre sustinerea procesului de inovare in intregul ecosistem Android, in beneficiul utilizatorilor de smartphone-uri de peste tot," a declarat Larry Page, CEO, Google.

Motorola Mobility se bucura de o recunoastere extraordinara a brandului in intreaga lume, fiind in prezent al treilea producator de smartphone-uri din SUA si din America Latina.

"Ca parte a Lenovo, Motorola Mobility va avea acces rapid la obiectivul sau de a pune internetul mobil in mainile urmatorilor 100 de milioane de oameni. Odata cu recentele lansari ale Moto X si Moto G am atins un ritm extraordinar, iar expertiza Lenovo in hardware si abordarea globala vor accelera aceasta crestere," a declarat Dennis Woodside, CEO, Motorola Mobility.

Tranzactia este supusa indeplinirii unor reglementari, cerinte, conditii obisnuite de definitivare si altor aprobari necesare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#lenovo motorola, #lenovo google, #smartphone Lenovo , #stiri Google