Mos Craciun este "vanat" de Google si de Microsoft

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 08:22
1869 citiri
Mos Craciun este "vanat" de Google si de Microsoft

Competitia intre gigantii americani ai informaticii si internetului s-a extins in Marele Nord, Google si Microsoft lansandu-se in acelasi timp pe urmele lui Mos Craciun.

Google a lansat miercuri site-ul internet www.google.com/santatracker/# cu lotul sau de jocuri, reni si elfi, precum si cu un calendar si o numaratoare a secundelor care se scurg pana la plecarea lui Mos Craciun pentru a-si distribui darurile.

Google a creat, de asemenea, un program care permite asocierea la site a tuturor aparatelor care functioneaza pe Android si motorul sau de cautare Chrome.

"O echipa de ingineri ai Google a lucrat dur pentru a urmari traseul saniei lui Mos Craciun cu harti si tehnologie de ultimul racnet", explica Sandi Russell, "director creativ al elfilor" la Google.

La randul sau, Microsoft a facut echipa cu Centrul apararii aerospatiale a Americii de Nord (NORAD), care supravegheaza atacurile potentiale venind din cer si ocean, pentru a-l depista pe Mos Craciun.

"Cum noi privim cerul ca sa vedem ce se intampla, este logic sa-l supraveghem si pe Rudolf (seful cerbilor lui Mos Craciun)", comenteaza Marisa Novobilski, responsabila proiectului "Norad Tracks Santa" ("NORAD pe urmele lui Mos Craciun").

NORAD a inceput sa se intereseze de Mos Craciun in 1955, cand o reclama a dat din eroare un numar de telefon al Centrului pentru a-l contacta pe Mos. Un colonel de serviciu a raspuns copiilor pentru a nu-i deceptiona si aceasta a devenit de atunci o traditie.

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, NORAD si Microsoft au mai lansat si un site internet, noradsanta.org, cu jocuri si video.

#Mos Craciun Google, #Mos Craciun Microsoft , #stiri Google