Nexus One, succes sau fiasco?

Sambata, 27 Martie 2010, ora 21:33
3384 citiri
Nexus One, succes sau fiasco?

Lansarea smartphone-ului Google pare a fi un amalgam de greseli, incepand cu intarzierile lansarilor la nivel international si terminand cu cifrele de vanzari, care s-au dovedit pana acum mai mici decat cifrele estimate. Cu toate acestea, CEO-ul HTC, compania care a realizat Nexus One, considera dispozitivul un real succes.

Telefonul inteligent, pe care Google il vinde direct consumatorilor printr-un magazin online propriu, este primul gadget pe care ruleaza cel mai nou sistem de operare Android (versiunea 2.1), si care are incorporata functia de navigare turn by turn.

Peter Chou, seful HTC, sustine ca aceasta experienta va imbunatati calitatea viitoarelor telefoane, dezvoltate pe platforma Android.

"Avem acum sansa sa demonstram ca suntem cel mai bun dezvoltator, pe platforma Android", a afirmat Chou.

Si cei de la Google s-au declarat satisfacuti de telefon, intrucat si-au atins scopul de a demonstra cat poate fi de bun un telefon cu Android, informeaza Forbes.

Vanzari sub asteptari

Analistii de la Goldman Sachs sustin ca telefonul nu a indeplinit asteptarile in ceea ce priveste vanzarile.

Chou a refuzat sa comenteze cifra de vanzari. "Avand in vedere ca Google nu a stabilit o strategie de marketing standard pentru Nexus One, ne descurcam foarte bine", a declarat Chou.

Compania HTC pare mai rezistenta din toate punctele de vedere, inclusiv in sala de judecata, in care au fost chemati de reprezentantii Apple.

La inceputul lunii martie, producatorul iPhone a dat in judecata HTC pentru incalcarea a 20 de patente tehnologice.

Procesul nu l-a impiedicat pe Chou sa prezinte cu entuziasm noul telefon EVO 4G, zilele trecute.

CEO-ul HTC, despre Windows Phone Series 7

Chou este la fel de increzator si in sistemul de operare Windows Phone 7, aratandu-se incantat de schimbarile pe care Microsoft le-a facut la capitolul software.

"S-au facut eforturi considerabile pentru a face Windows Phone 7 atractiv si competitiv, iar HTC planuieste sa lanseze un gadget bazat pe acest sistem, pana la sfarsitul anului".

Chiar daca isi indreapta atentia catre Windows Phone 7, HTC are in plan sa continue utilizarea versiunilor mai vechi ale sistemului de operare Windows. "Windows Mobile 6.5 si varianta 7 vor coexista", sustine Chou, adaugand ca utilizatorii corporate vor continua sa se foloseasca de softurile mai vechi.

Un exemplu relevant este dispozitivul HD2 al HTC, care ruleaza pe sistemul Windows Mobile 6.5 si care a inceput sa fie comercializat saptamana trecuta, de catre T-Mobile USA.

Vicepresedintele diviziei nord-americane a HTC declara ca vanzarile de inceput au multumit compania, care se asteapta ca dispozitivul sa fie "viabil" si in restul anului, informeaza Forbes.

HTC urmeaza sa lanseze in urmatoarele luni doua telefoane bazate pe Android impreuna cu AT&T.

#gadget, #google, #htc, #nexus, #one, #revolutia, #smartphone , #stiri Google