Online video pentru companii: care este cea mai buna strategie?

Luni, 02 August 2010, ora 11:14
1812 citiri
Online video pentru companii: care este cea mai buna strategie?

Continutul video ramane una dintre cele mai bune modalitati pentru o companie sau un brand sa spuna userilor o poveste pe care cuvintele n-ar fi in stare sa o transmita.

Multumita avansului tehnologic, echipamentul video se ieftineste pe zi ce trece iar costurile de productie scad simtitor. Partea grea a inceput sa devina, nu producerea propriu-zisa a filmului, ci servirea acestuia pe diverse platforme sau integrarea in strategiile de advertising deja existente.

Iata cateva servicii dedicate companiilor care vor sa-si extinda si sa-si imbunatateasca strategiile de video online, potrivit Mashable.com.

Encoding.com

Filmarea si editarea continutului online a devenit partea usoara a strategiei video. Problema apare in momentul in care trebui sa servesti video-ul pe Internet in asa fel incat sa fie accesibil de pe mai multe platforme.

Encoding.com este un serviciu care converteste si serveste videoclipul in orice format ai nevoie. Userii vor putea vizualiza filmul atat de pe iPhone, Blackberry, PC sau televizor conectat la un set-top box, de genul Google TV.

mDialog


HTML 5 va schimba felul in care accesam continutul video pe Internet. Noul limbaj este important pentru ca permite rularea unui video direct din browserul web, fara a fi nevoie de un plug-in suplimentar, cum ar fi Adobe Flash. Scopul este ca video-ul sa devina mai accesibil pentru utilizatori.

mDialog ofera furnizorilor de continut posibilitatea de a encoda si servi video in HTML 5, facilitand inserarea de anunturi, pentru monetizare.

Brightcove

Brightcove este unul din marii jucatori in spatiul platformelor video. Acesta usureaza actiunile de incarcare, gestionare si monetizare a continutului video.

Poti personaliza aspectul playerului, care este suportat de aproape toate platformele, de la smartphone-uri pana la set-top boxuri. Brightcove permite si urmarirea metricilor video.

Blip.tv

Blip.tv a intrat pe segmentul de video online in vremuri de competitie maxima, concurand cu Youtube si cu alte site-uri de hosting video.

Motivul pentru care a reusit sa supravietuiasca ultimilor cinci ani, si chiar sa adune capital aditional, este faptul ca Blip.tv nu a incercat niciodata sa fie Youtube si s-a concentrat pe cultivarea continutului de calitate.

Creatorii de continut se pot concentra pe realizare de content video de prima clasa, beneficiind de instrumente de distributie, management de anunturi si analize statistice.

Thwapr

Continutul video mobile nu este accesibil numai detinatorilor de smartphone-uri, de tipul iPhone.

Companii precum Thwapr permit livrarea de continut video care poate fi citit de toate telefoanele care au capacitatea de a primi MMS-uri.

Microsoft duce inteligența artificială la următorul nivel. Cum funcționează aplicația care poate transforma o imagine într-un videoclip realist
Microsoft duce inteligența artificială la următorul nivel. Cum funcționează aplicația care poate transforma o imagine într-un videoclip realist
Microsoft a introdus recent pe piață AI VASA-1, un model revoluționar de inteligență artificială capabil să transforme imagini în videoclipuri realiste, în care subiectul poate vorbi....
#brand, #companii, #online, #strategie, #video, #youtube , #stiri Google