Paranoia tech: Facebook se teme de Apple

Marti, 21 Iunie 2011, ora 16:33
2283 citiri
Paranoia tech: Facebook se teme de Apple

In lumea tech, lucrurile se schimba la minut. Facebook se simte amenintat de doua companii care par ca ii incalca teritoriul: Apple si Google. Fiindca nimic nu este nemuritor in tehnologie, Facebook isi simte suprematia atacata.

Reteaua sociala a facut "furori" pe intreg globul pana in prezent, insa are totusi un punct slab.

Aceasta nu detine controlul lumii mobile, segment care se dezvolta pe zi ce trece.

De aceea, Facebook vede viitorul clatinandu-se sub puterea competitorilor. Principalii sai competitori, Apple si Google, au inceput sa se simta destul de confortabil pe scaunele de conducatori ai sistemelor de operare mobile si par ca nu mai vor sa plece din acea pozitie.

In viitor, orice utilizator Facebook va trebui sa treaca prin iOS Apple sau prin sistemul Android de la Google pentru a ajunge la o aplicatie Facebook.

In acest fel, Facebook va ajunge sa depinda de cele doua companii pentru a exista pe piata. Iar asta nu-i convine deloc retelei sociale.

Mark Zuckerberg se teme ca Facebook va fi scos din jocul puterii, de aceea a declarat razboi Apple, potrivit Forbes.

Facebook incearca sa-si consolideze pozitia pe piata si isi dezvolta propriile aplicatii folosind HTML 5.

In plus, se deplaseaza rapid spre o moneda online pentru utilizatori- creditele Facebook.

Intrebarea pe care multi analisti si-o pun este daca intr-adevar Facebook are motive sa se teama de Apple si Google.

Daca luam ca exemplu pozitia de lider a Google in lumea tech care parea inatacabila in urma cu 3 ani, iar acum pare ca face fata cu greu competitiei, ne dam seama ca in lumea tech un imperiu se poate darama intr-o clipa.

Prin urmare, Facebook are tot dreptul sa fie paranoic. 

Iata care sunt cele mai mari temeri ale gigantului Facebook:

Facebook a cochetat de ceva timp cu ideea lansarii propriului telefon.

Acest lucru demonstreaza ca Zuckerberg recunoaste ca are nevoie de o strategie in lumea mobile.

Pana acum insa nu a facut nici o miscare vizibila in acest sens fiindca nici el nu stie cu siguranta daca lansarea unui telefon mobil ar avea relevanta pe piata sau ar fi doar un telefon in plus printre sutele de milioane de smarthone-uri Apple si Google.

Facebook se afla pentru prima data in scadere. A inceput sa piarda cateva milioane de utilizatori, iar acest lucru poate starni mari temeri.

Nimic nu este vesnic in tehnologie. Din contra, durata de viata poate fi mai mica decat te-ai astepta.

O alta ingrijorare pe care Zuckerberg o are este legata de faptul ca Apple a integrat Twitter in noul iOS cu toate ca in urma cu cateva luni avea in plan sa se alieze cu Facebook.

Mai mult, Apple a fost capabil sa vina cu propria versiune de Skype si sa convinga utilizatorii sa o adopte intr-un timp relativ scurt.

La acel moment, Apple avea o retea sociala, Ping, pentru utilizatorii sai, serviciu care nu promitea foarte multe succese.

Asta pana cand Apple a imbunatatit-o.

Facebook trebuie sa vina cu lucruri noi pentru a intrece acesti doi concurenti, insa trebuie sa renunte la ideea de a lansa oferte similare.

In octombrie anul trecut, Steve Jobs s-a intalnit cu Mark Zuckerberg pentru a vedea care sunt principalele diferente intre cele doua companii.

Nimeni nu stie cu exactitate ce s-a intamplat in spatele usilor inchise, insa rezultatul a fost vizibil- de atunci cele doua companii nu s-au mai putut apropria.

Apple pare dusmanul din umbra care poate destabiliza liderul retelelor sociale de pe locul pe care il detine in prezent. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
#android google, #apple, #facebook, #google, #retele sociale, #sistem ios apple, #telefon facebook, #viitor facebook , #stiri Google