"Platiti cash sau Google?" Cum functioneaza portofelul Google

Vineri, 27 Mai 2011, ora 13:21
2396 citiri
"Platiti cash sau Google?" Cum functioneaza portofelul Google

Intr-o miscare previzibila, Google a lansat propria viziune asupra potofelului viitorului. In cateva ore de la lansare, PayPal si eBay au dat in judecata Google, pe care l-au acuzat ca a folosit neloial secrete din interior pentru a-si lansa propriul serviciu de payment. 

De altfel, PayPal a lucrat in ultimii trei ani la finalizarea unui acord cu Google pentru a oferi servicii de plati pentruposesorii de smartpone-uri cu Android.

Iata cum functioneaza mai exact Google Wallet, potrivit Digital Trends.

Ce face Google Wallet

Google Wallet este o platforma care permite utilizatorului sa foloseasca cardul de credit, cupoanele, cardurile de loialitate oferite de diferite magazine, printr-o singura miscare a smartphone-ului.

Pentru a putea folosi platforma, este necesar ca smartphone-ul sa aiba un chip NFC - near field communication (comunicare pe distante mici).

Google Wallet a intrat deja in teste in San Francisco si New York, MasterCard fiind in acest moment singurul furnizor de carduri de credit important care s-a alaturat proiectului Google.

Totusi, nu va ramane pentru mult timp asa, devreme ce Google lucreaza intens la aducerea cat mai multor provideri.

Cum se activeaza cardul de credit

Daca ai un smartphone cu NFC si aplicatia Google Wallet instalata, urmatorul pas este activarea cardului de credit.

Nu trebuie decat sa introduci numarul contului, tipul de card si informatiile personale relevante.

Google va verifica aceste informatii, accesand baza de date a companiei emitatoare a cardului. In cateva secunde, cardul fizic isi va pierde importanta.

Odata cu lansarea serviciului Wallet, Google a lansat si un card prepaid. Acesta poate fi folosit ca un card de debit, in contul caruia sa transferi sume mai mici de bani.

Este util pentru cei care nu sunt inca siguri ca vor sa-si activeze un card de credit "plin de bani".

Cum faci o tranzactie

In primul rand, trebuie sa ai aplicatia Google Wallet deschisa si cel putin un card de credit activat. Este de ajuns sa tii telefonul la cativa centimetri decititorul special, instalat in magazinele care accepta acest tip de plata.

In demonstratia oferita de Google, totul este foarte simplu.

Atunci cand sistemul va fi implementat la scara larga, totusi, ar putea aparea cateva complicatii, in primul rand in ceea ce priveste securitatea.

Un nou mod de depozitare a banilor va aduce dupa sine si o noua metoda de furt.

Securitatea

Totusi, reprezentantii Google au spus ca pun un mare accent pe securitatea. Acestia au explicat ca pe langa faptul ca portofelul digital poate fi dezactivat, dupa folosire, s-au luat si alte masuri de siguranta.

Daca ecranul este stins, NFC este dezacitvat. De altfel, chip-ul NFC este programat sa se autodistruga, daca un hacker/cracker incearca sa-l "sparga".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani, #card credit, #google, #google wallet, #mastercard, #paypal , #stiri Google