Presedintele Google China si-a dat demisia

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 15:12
1305 citiri
Presedintele Google China si-a dat demisia

Presedintele Google China a anuntat ca renunta la conducerea companiei pentru a-si incepe propria afacere. Kai-Fu Lee a precizat ca va da mai multe informatii despre proiectul sau pe 7 septembrie.

El s-a alaturat echipei Google in 2004 si este considerat omul care a ajutat compania sa se extinda in China, transmite BBC.

Inainte sa conduca Google China, Kai-Fu Lee a mai avut functii de conducere la Apple, Silicon Graphics International si Microsoft, care chiar l-a dat in judecata pentru nerespectarea contractului care il obliga sa nu se angajeze la o companie concurenta in primul an.

Cat timp a condus compania din China, Google a avut numeroase probleme cu cenzura regimului de la Beiing. Oficialii chinezi i-au acuzat ca distribuie pornografie si i-au amenintat de mai multe ori ca vor inchide motorul de cautare daca nu vor introduce filtre mai puternice.

Lee a construit in China o companie puternica cu 700 de oameni, avand si mai multi succesori pe care i-a si invocat in anuntul retragerii. Reprezentantii companiei au anuntat ca John Liu, seful vanzarilor, ii va prealua atributiile.

#presedinte, #china, #google, #afacere, #proiect , #stiri Google