Protest la sediul Google, fata de accesul preferential contra cost

Duminica, 15 August 2010, ora 01:28
1058 citiri
Protest la sediul Google, fata de accesul preferential contra cost

100 de oameni s-au adunat in fata sediului Google din California, pentru a protesta fata de propunerea controversata de distribuire a informatiilor de pe Internet cu prioritate si contra-cost. 

Ideea apartine Google si Verizon, scopul ei fiind o grabire a continutului online catre utilizator prin prioritizarea unor servicii, potrivit BBC.

Protestatarii de la Googleplex spun ca ideea celor doi giganti ar duce la distrugerea Internetului ca serviciu gratuit disponibil oricui si au cerut companiei sa isi respecte motto-ul "Don't be evil" dupa care a functionat pana acum.

Cele doua companii vor sa construiasca o noua retea mult mai rapida, dar cei care vor vrea sa aiba acces la continut premium disponibil prin aceasta vor trebui sa plateasca mult mai mult. Criticii spun ca acest lucru afecteaza neutralitatea Internetului, principiu conform caruia toate datele online sunt egale si nimeni nu primeste un statut preferential.

"Daca esti blogger, antreprenor, jurnalist sau cineva care vrea sa organizeze o comunitate, Internetul este pretios", spune reprezentantul unui grup care militeaza pentru drepturile consumatorilor.

#protest, #google, #verizon, #internet , #stiri Google