Protest la sediul Google fata de propunerea companiei de a trata informatiile online diferit

Luni, 16 August 2010, ora 17:48
2973 citiri
Protest la sediul Google fata de propunerea companiei de a trata informatiile online diferit

Circa 100 de persoane au protestat in fata sediului Google din California, ca urmare a unei propuneri de a trata diferit datele transmise online, informeaza BBC News Online, informeaza Mediafax.

Google si Verizon au semnat un acord care ar putea permite companiei de servicii de telecomunicatii sa mareasca viteza de transmitere a unor informatii online, daca cei care detin aceste continuturi platesc in plus pentru acest avantaj.

De exemplu, o companie poate plati operatorul de servicii de internet pentru ca informatiile sale sa ajunga mai repede la consumatori.

Protestatarii din fata Googleplex au facut apel la reprezentantii companiei de internet sugerandu-le sa puna in aplicare moto-ul sau - "Don't be evil/ Nu fi malefic".

"Companii precum Google au beneficiat de un internet liber si deschis si acum intentioneaza sa distruga asta", a declarat unul dintre protestatari.

Criticii acestui parteneriat au subliniat faptul ca acest acord submineaza principiul de neutralitate al internetului, unde toate datele sunt tratate la fel, fara discriminare sau tratament preferential.

Planul celor doua companii ar putea duce la crearea a doua forme de internet - unul public (cel din prezent) si unul privat (cu servicii premium).

Google si Verizon au supus planul lor unei analize a Federal Communications Commission (FCC), corpul de reglementare din domeniul comunicatiilor din Statele Unite.

#internet google informatii principiu neutralitate , #stiri Google