Sase cheltuieli de care ne putem lipsi

Duminica, 01 Mai 2011, ora 01:59
2262 citiri
Sase cheltuieli de care ne putem lipsi

Romanii sunt mai putin dispusi sa scoata bani din buzunar, pe fondul cresterii preturilor si a asteptarilor slabe privind dezvoltarea economica, potrivit unor studii recente.

Multe dintre cheltuielile din fiecare luna pot fi diminuate sau excluse in totalitate, astfel incat sa avem mai multi bani pentru lucrurile pe care ni le dorim sau avem nevoie cu adevarat.

Iata sase cheltuieli lunare la care am putea renunta fara a avea un impact major asupra vietii, insa unul importat asupra bugetului nostru, potrivit Investopedia:

Abonamentul la telefonie fixa

Telefonul fix este util pentru unii dintre noi, insa majoritatea ne descurcam foarte bine si doar cu telefonul mobil. Chiar daca foloseam telefonul fix pentru apeluri internationale de exemplu, acest lucru se poate face gratuit sau la costuri mult mai reduse prin intermediul Internetului, prin servicii de genul Google Voice sau Skype.

Abonamentul la cablu TV

In Romania, televizorul este una din principalele surse de divertisment. Insa nu trebuie sa platim neaparat pentru emisiunile preferate. Multe televiziuni transmit si online si exista numaroase site-uri care preiau, de asemenea, programele posturilor de televiziune nationale si internationale.

In plus, exista si site-uri unde putem gasi serialele si filmele preferate, la costuri reduse. Astfel, platim doar pentru ceea ce dorim cu adevarat sa vedem, nu pentru zeci de posturi TV la care nu ne uitam niciodata, dar care sunt incluse in pachetele furnizorilor.

Abonament la sala de sport

Daca va duceti destul de des la sala incat sa se justifice un abonament, in comparatie cu plata cate unei sedinte pe rand, atunci acesta este o investite buna.

Pe de alta parte, daca folosim sala de sport rar, pentru a face cateva flotari si abdomene si pentru a folosi bicicleta sau banda de alergat, abonamentul nu isi merita banii. Exista alternative mult mai ieftine pentru acasa, in cazul aparatelor pentru apartament. De asemenea, alergatul sau mersul pe bicicleta in parc este gratis.

Abonamentele la ziare si reviste

E adevarat, exista o placere aparate in a sta intr-o dimineata cu o cana de cafea buna si un ziar interesant in fata. Ziarul poate fi, insa, inlocuit cu ecranul unui calculator sau al unui smartphone, de exemplu.

Toate publicatiile au cate un website, de cele mai multe ori actualizat, astfel incat informatiile sunt mai interesante. De altfel, chiar si analizele complicate, regasite de multe ori in reviste, sunt publicate online, nefiind nevoie sa aveti un abonament.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#reduceri cheltuieli, #cheltuieli, #bani de buzunar, #preturi, #abonament tv , #stiri Google