Se pare ca Google nu are licenta pentru serviciul din China

Marti, 21 Februarie 2006, ora 12:01
1012 citiri

Conform unei publicatii din Beijing se pare ca Google nu are licenta pentru serviciul sau de cautare pe internet din China. Ziarul Beijing News a publicat a stire din care reiese ca serviciul nou-lansat, Google.cn, versiunea in limba chineza a binecunoscutului motor de cautare Google, A"nu a obtinut licenta ICP ( internet content provider ), care ofera posibilitatea de a opera servicii pe internet pe teritoriul ChineiA".Ministerul Industriei Informatiei din China s-a aratat foarte ingrijorat de situatia prezentata de publicatia chineza si a declarat ca va porni o investigatie in acest sens.

Compania Google a infruntat criticile venite din partea Congresului american, din partea unor grupuri care lupta pentru libertatea de exprimare sau a dizidentilor chinezi, in urma deciziei de a accepta conditiile puse de guvernul Chinei cu privire la cenzurarea motorului de cautare Google. Serviciului lansat de compania americana nu-i este permis sa ofere posibilitatea utilizatorilor de a accesa informatii sensibile precum Tibetul sau protestele anti-guvernamentale din piata Tiananmen din 1989.

Un purtator de cuvant al companiei americane a declarat pentru Beijing News ca Google isi imparte licenta ICP cu o companie locala, Ganji.com, aceasta practica fiind utilizata si de alte companii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Chinei, inclusiv Yahoo si eBay.

De obicei, investitorii straini de pe piata chineza de servicii pe internet trebuie sa inmaneze unui partener chinez operatiunile serviciului pe care doreste sa-l lanseze, compania straina primind sume de bani pentru suportul tehnic. In ciuda acestor reglementari si a declaratiilor venite din partea Google, se pare ca numele companiei Ganji nu apare in raporturile gigantului american cu privire la activitatile sale din China.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!