Seful Google avertizeaza cu privire la retelele de socializare

Miercuri, 18 August 2010, ora 23:38
1839 citiri
Seful Google avertizeaza cu privire la retelele de socializare

Seful Google, Eric Schmidt, crede ca tinerii de azi vor fi nevoiti, la un moment dat, sa-si schimbe numele, pentru a scapa de trecutul lor din mediul online, pe retelele de socializare.

Sute de milioane de utilizatori din intreaga lume divulga din ce in ce mai multe informatii personale pe site-uri precum Facebook si Twitter, fara sa-si dea seama de consecintele pe care acest lucru le poate avea, a declarat Schmidt, citat the Press Association.

"Nu cred ca societatea isi da seama ce se intampla cand totul este disponibil, cunoscut si inregistrat de toata lumea tot timpul", a spus seful Google.

Cu toate acestea, el a estimat ca cel putin una sau doua alte mari site-uri de genul Facebook vor aparea in viitorul apropiat.

Chiar si Google detine o cantitate impresionanta de informatii despre utilizatori, de la e-mail-urile pe care acestia le trimit prin serviciul Gmail, la fotografiile difuzate prin Google Street View si informatiile referitoare la ce se cauta online.

De asemenea, Schmidt estimeaza ca, in viitor, Google se va baza pe colectarea de date personale despre utilizatori. Datorita acestor informatii "stim, in mare, cine sunteti, ce va intereseaza si cu cine sunteti prieteni", a adaugat Schmidt.

Astfel, una din ideile pentru viitorul motorului de cautare ar fi ca acesta sa efectueze cautari in numele utilizatorului, fara ca persoana respectiva sa fie nevoita sa tasteze vreun cuvant.

#google, #eric schmidt, #retele socializare , #stiri Google