Seful Google+: Facebook este o "retea sociala a trecutului"

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 14:45
1582 citiri
Seful Google+: Facebook este o "retea sociala a trecutului"

Vicepresedintele Google, Bradley Horowitz, care este responsabil de dezvoltarea retelei sociale Google+ a catalogat Facebook drept o retea sociala a trecutului, intr-o declaratie facuta in cursul unei conferinte organizate de Business Insider, potrivit CNET.

Facebook nu mai corespunde cerintelor lumii reale, considera el, explicand ca oamenii ar trebui sa aiba posibilitatea sa comunice doar cu prietenii lor, fara a implica in discutie terte persoane. Si acestea ar trebui sa fie discutii "normale" si nu fraze din 140 de simboluri, ca pe Twitter, a mai spus acesta cu ironie.

In plus, responsabilul de Google+ a criticat mecanismele de afisare a publicitatii pe Facebook inserata la lista de prieteni, estimand ca aceste metode nu sunt eficiente, deoarece nu satisfac necesitatile actuale ale utilizatorului.

Ca exemplu pozitiv de construire a retelelor sociale, Horowitz a invocat propriul produs, ai carui autori, potrivit lui, "s-au gandit la o lume reala". Astfel, una dintre diferentele Google+ vizeaza grupurile de prieteni (cercuri), utilizatorul fiind in masura sa aleaga singur cercurile de persoane care ii vor citi o postare sau alta.

#Google Plus vs Facebook, #retea sociala Google Plus, #retea sociala facebook , #stiri Google