Sina, cel mai popular portal din China, isi reexamineaza colaborarea cu Google

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 09:53
1673 citiri
Sina, cel mai popular portal din China, isi reexamineaza colaborarea cu Google

Sina, cel mai popular portal din China, a anuntat, joi, ca isi reexamineaza colaborarea cu Google, dupa ce compania americana a decis sa isi inchida motorul de cautare din China si sa transfere serviciul pe site-ul din Hong Kong.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Sina isi reexamineaza relatia cu Google, fara sa dea si alte detalii, precizeaza Mediafax.

"Nu au fost stabilite detaliile. Google trebuie sa dea explicatii tuturor partenerilor sai din China", a mai specificat purtatorul de cuvant.

Google Inc. a anuntat, la inceputul saptamanii trecute, ca va inchide versiunea chineza a motorului sau de cautare, disponibila la adresa www.google.cn, si a redirectionat cautarile catre un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk.

Mai multe companii de internet din China au anuntat deja ca inceteaza orice colaborare cu Google, printre care si Tianya, unul dintre cele mai populare portaluri din China.

La finalul lunii trecute, TOM Online, companie controlata de magnatul Li Ka-Shing din Kong Kong, a anuntat ca inceteaza orice colaborare cu motorul american, conformandu-se legii chineze.

Desi China are oficial cel mai mare numar de internauti din lume, circa 400 de milioane, Guvernul de la Beijing monitorizeaza atent activitatea online a chinezilor si cenzureaza continuturile care nu sunt in linie cu politica partidului comunist.

#motor, # google, # china, # portal, # sina, # colaborare , #stiri Google