SUA invita China sa se gandeasca la implicatiile economice ale deciziei Google

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 09:21
1596 citiri
SUA invita China sa se gandeasca la implicatiile economice ale deciziei Google

Departamentul american de Stat a invitat, marti, China sa reflecteze asupra "implicatiilor" economice ale decizie Google de a nu mai respecta cenzura in aceasta tara, subliniind ca administratia Obama nu a participat la decizia companiei americane. 

"Daca as fi China, as analiza cu seriozitate implicatiile faptului ca una dintre institutiile cele mai recunoscute decide ca este prea dificil sa faca afaceri in China (...) Sunt implicatii, dar China este cea care trebuie sa le evalueze", a comentat purtatorul de cuvant al Departamentului american de Stat, Philip Crowley, precizeaza Mediafax.


"Sustinem libertatea Internetului (...) dar decizia apartine Google", a adaugat el. Bejingul a apreciat, marti, ca decizia Google de a nu mai respecta cenzura din China nu va influenta relatiile sino-americane, daca nu va exista dorinta de "politizare" a dosarului.


Google, care a denuntat in ianuarie atacuri cibernetice venind din China, risca sa precipite iesirea sa de pe piata chineza.


"Problemele privind proprietatea intelectuala sunt un subiect obisnuit de ingrijorare, pe care l-am evocat adeseori" in discutiile cu Beijingul, a subliniat purtatorul de cuvant al diplomatiei american, insistand asupra importantei pe care Statele Unite o acorda relatiei comerciale cu China.

 

#piata chineza, # iesire, # google, # internet , #stiri Google