Time Warner a cumparat participatia detinuta de Google in AOL

Marti, 28 Iulie 2009, ora 12:32
1428 citiri
Time Warner a cumparat participatia detinuta de Google in AOL

Time Warner Inc a platit 283 milioane dolari pentru achizitia participatiei de 5% detinuta de Google in AOL, conform unui comunicat trimis autoritatilor de reglementare, scrie Reuters.

Cele doua companii au cazut de acord asupra vanzarii in 8 iulie, conform comunicatului trimis comisiei americane a valorilor mobiliare, Securities and Exchange Commission (SEC). Conform pretului platit de Time Warner, AOL are o valoare de 5,7 miliarde dolari.

Instiintarea trimisa SEC face parte din procedura pe care AOL trebuie sa o indeplineasca, inainte de separarea de Time Warner, operatiune anuntata deja de companie. Actionarii Time Warner este foarte probabil sa devina si detinatori de titluri in noua companie AOL, dupa terminarea operatiunii de separare.

AOL estimeaza ca va suporta costuri de restructurare de circa 90 milioane dolari, in ultimele noua luni din 2009.

Titlurile Time Warner
s-au scumpit cu 2 centi, la 27,60 dolari/actiune, in sedinta de luni, de pe New York Stock Exchange. Actiunile Google s-au ieftinit cu 1,92 dolari, la 444,80 dolari/actiune, pe piata Nasdaq.

Google Inc., compania ce detine cel mai popular motor de cautare din lume, a raportat in iulie o crestere cu 19% a profitului net din al doilea trimestru, la 1,48 miliarde dolari, peste asteptarile pietei.

Piata publicitatii online ar putea creste cu doar 10% in 2009, fata de un avans de 22% in 2008, estimeaza ZenithOptimedia Group.

#time, #warner, #google, #aol, #milioane, #dolari, #valori, #mobiliare , #stiri Google