Un lant de cinematografe din SUA interzice accesul cu ochelari Google Glass

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 13:24
2063 citiri
Un lant de cinematografe din SUA interzice accesul cu ochelari Google Glass

"Interzis accesul in sala cu Google Glass" - se poate citi la intrarea tuturor cinematografelor lantului Alamo Drafthouse, dupa ce presedintele sau, Tim League, a anuntat ca inovatorul dispozitiv este complet interzis in salile sale, informeaza site-ul Deadline.com, citat vineri de ABC.

Spectatorii nu vor putea utiliza acesti ochelari de ultima generatie din momentul in care se stinge lumina si pe tot parcursul vizionarii filmului. 'Am incercat personal ochelarii si mi-am dat seama de pericolul pe care il reprezinta in ce priveste piratarea', a spus directorul Tim League.

Decizia acestui lant de cinematografe prezent in sase state din SUA (Texas, Virginia, Michigan, Missouri, Colorado si New York) si cu o viitoare extindere in California are insa si un revers. In ianuarie, un spectator, care viziona un film in Columbus (Ohio) si care purta astfel de ochelari Google Glass, a fost 'invitat' sa paraseasca sala.

Dupa ce a fost supus unui interogatoriu din partea Departamentului de Securitate Nationala s-a aflat ca el purta ochelarii nu pentru a inregistra filmul, ci pentru ca era miop. Intreaga poveste s-a incheiat cu scuzele de rigoare adresate de Motion Picture Association of America (MPAA, Asociatia salilor de cinema din SUA) si cu patru intrari gratuite la film.

Ochelarii inteligenti filmeaza la o simpla comanda vocala

Ochelarii inteligenti reprezinta un gadget de ultima generatie ce poate fi activat prin comanda vocala, actionand ca un mini-computer. Ochelarii pot fotografia, inregistra video, au optiune de videochat, pot afisa ghiduri GPS, dar si traduce in timp real textele surprinse in campul vizual sau rostite de partenerul de conversatie.

Inovatia de la Google cantareste 43 de grame si este inca in stadiul de concept, fiind testata de 8.000 de utilizatori care au platit pentru fiecare exemplar 'Google Glass' suma de 1.500 de dolari.

Considerat cel mai inovativ dispozitiv al anului, Google Glass este disponibil in Romania, incepand cu data de 7 mai, in magazinele QuickMobile pentru a fi testat de publicul larg, vanzarile acestui produs la nivel international fiind preconizate sa inceapa din toamna acestui an sau din 2015. In prezent, accesul la gadgetul futurist este limitat pe plan mondial de catre Google la un numar restrans de persoane din Statele Unite.

#cinematografe SUA, #ochelari Google Glass, #interzicere utilizare Google Glass , #stiri Google