Unde isi doresc studentii sa lucreze? Google, Apple si Disney

Duminica, 15 Mai 2011, ora 14:47
1895 citiri
Unde isi doresc studentii sa lucreze? Google, Apple si Disney

Pentru absolventii de facultate, gasirea slujbei ideale este asemanatoare cu gasirea partenerului de viata. Personalitatea celor doua parti joaca un rol important. Toata lumea vrea sa existe acea conexiune puternica. Daca gasiera jobului ar fi echivalenta cu gasirea partenerului perfect, Google ar fi cel mai dorit burlac, iar Apple si Walt Disney ar concura serios la acest titlu. 

 

In sondajul anual realizat in randul studentilor americani, compania de research Universum USA a intervievat peste 60.000 de persoane pentru a identifica acele caracteristici asociate angajatorului de vis. Iar rezultatele au aratat ca acestea variaza in functie de sapte tipuri de personalitate, conform BusinessWeek. Carieristii isi doresc sa lucreze pentru branduri prestigioase care ii rectuteaza doar pe cei mai straluciti angajati. Antreprenorii isi doresc sa lucreze in companii care cresc foarte repede si le ofera un mediu de lucru creativ. Exploratorii cauta joburi provocatoare in care sa aiba activitati foarte diverse. 

"Armoniosii" vor echilibrul intre munca si viata personala si un job care sa le ofere siguranta. "Vanatorii" sunt atrasi de salarii competitive si de sansa de crestere a castigului. Idealistii isi doresc medii de munca prietenoase si standarde etice inalte. Iar liderii sunt in cautarea de metorii si de oportunitati de a ajunge pe posturi de conducere.

Angajatorii de vis

Universum le-a cerut studentilor sa identifice cinci angajatori pentru care si-ar dori sa lucreze. Google a iesit de departe castigator in ultimii cinci ani de derulare a studiului, fiind marele favorit pentru cinci din tipurile de personalitati. Pentru restul de doua personalitati este printre primele trei favorite. 

Apple se plaseaza in top trei pentru sase dintre tipurile de personalitati, iar Disney este printre primii trei angajatori favoriti pentru cinci dintre tipurile de oameni. Pentru idealisti, Disney este compania preferata. 

Daca ne uitam la rezultatele obtinute printre studentii specializati pe afaceri, care au totalizat 36% dintre respondenti si au inclus 6.000 de cursanti MBA. Google, Apple, Disney, Ernst&Young si PricewaterhouseCoopers, au fost in top cinci. Unul din cinci studenti din aceasta categorie au spus ca isi doresc sa lucreze pentru Google, procentul fiind de 16,6% in raportul de anul trecut al studiului.

 

Oportunitate si provocare

"Diversitatea este un punct critic al business-ului si culturii noastre", a spus Kyle Ewing, manager de program in cadrul Google. "Angajatii trebuie sa fie oglinda utilizatorilor nostrii. Acest lucru inseamna ca ii angajam pe cei care au mentalitati, background, opinii si etnici diversificate. Dar munca provocatoare este cea care atrage atat de multi oameni spre Google". 

Ewing mai spune ca si oportunitatea este un factor important. Google anticipeaza cel mai mare val de angajari in acest an, mai ales pentru incepatorii din vanzari si inginerie. Astfel, se anticipeaza ca vor fi angajati mai multe persoane decat in 2007, cel mai mare sezon de angajari, care a adus 6.000 de noi oameni in companie. 

Binecunoscut pentru beneficiile unice pe care le ofera angajatilor, cum ar fi posibilitatea de a-si aduce cainele la serviciu sau mesele gratuite, Google vrea totusi sa fie apreciat pentru mai mult decat aceste bonusuri. 

"Oamenii aud despre tot felul de beneficii, cum ar fi pranzul oferit de companie, dar nu acestea sunt avantajele cele mai importante", mai spune reprezentantul Google. "Mesele creaza un mediu propice pentru conversatii pe care nu le-ai avea in birou. Acolo se genereaza unele dintre cele mai bune idei". 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#angajatori de top, #apple, #cariera, #cei mai buni angajatori, #disney, #google, #joburi pentru studenti , #stiri Google