VIDEO - SECRETUL din spatele afacerii GOOGLE - MOTOROLA

Marti, 16 August 2011, ora 13:32
2583 citiri
VIDEO - SECRETUL din spatele afacerii GOOGLE - MOTOROLA

Google tocmai a incheiat o noua achizitie strategica, platind 12,5 miliarde de dolari pentru Motorola Mobility Holdings, intr-o incercare de a avea acces la patente in domeniul tehnologiei wireless. Fara aceste patente "lupta" Google impotriva Apple, principalului sau concurent, pe piata smartphone, nu ar fi la fel de eficienta. Ce urmareste Google? 

Google, al carui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility si companii precum Samsung Electronics, a obtinut astfel patente necesare sa concureze mai eficient iPhone-urile Apple. Directorul juridic al Google, David Drummond, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle si alte companii ca s-au coalizat pentru a impiedica ascensiunea Android, prin achizitia de pantente.

 

Afacerea Google, in cifre

-    Google a platit 12,5 miliarde pentru Motorola

-    Actiunile Motorola au crescut cu 59% in urma anuntului, in timpul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii bursei new-yorkeze.

-    Pretul pe care Goolge l-a platit, pentru actiunile Motorola, respectiv de 40 de dolari pe actiune, este cu 63% peste cotatia inregistrata de titlurile Motorola la inchiderea tranzactiilor de vineri de la bursa din New York, scrie Washington Post.

-    Carl Icahn este unul dintre investitorii care detine actiuni la Motorola. Pachetul sau, de 26,8 milioane de actiuni, valoareaza, acum, mai mult de 1 miliard de dolari, fata de 655 de miliarde de dolari, cat valora vineri.

-    In contract exista clauze clare, potrivit carora daca vreunul dintre parteneri renunta la intelegere, trebuie sa plateasca celuilalt despagubiri. Google a fost de acord sa plateasca firmei Motorola Mobility 2,5 miliarde de dolari, in timp ce aceasta din urma ar trebui sa plateasca gigantului motor de cautare 375 de milioane de dolari.

-    Google are 39,1 miliarde de dolari, bani cash, potrivit Bloomberg.



5 Produse care ar putea fi lansate pe piata, in urma mariajului „Google-Motorola”

CEO-ul  Google, Larry Page, continua sa dea de inteles ca se ascund mai multe aspecte in spatele achizitiei Motorola. In cadrul unei conferinte cu investitorii, Page a remarcat faptul ca Motorola este, „de asemenea, producatorul nr. 1 de electrocasnice” si ca Google intentioneaza sa profite de experienta acestuia, pentru „accelerarea inovatiei”.

Pe blogul oficial Google, postarea publicata imediat dupa achizitie, arata o scurta istorie a Motorola, precizand ca aceasta este  „un lider in materie de dispozitive electrocasnice si in solutii video”.

Televizorul Google

Elementul cel mai important din aceasta afacere este platforma settop box oferita de Motorola, una dintre cele mai mari din industrie, care va ajuta semnificatif la cresterea proiectului Google TV.

Google TV nu este o televiziune, este o platforma software, un OS (sistem de operare) care functioneaza deocamdata doar cu hardware specific, cum ar fi Logitech Revue, Sony Internet TV si playerul Blu-ray Sony dedicat. Google TV este un motor de cautare creat pentru a gasi seriale, filme si material de internet

Google Broadband All-in-one Solution

Achizitionand un numar mare de fabrici care sa produca modemuri nu poate fi considerata o investitie proasta, mai ales in contextul in care Google vrea sa isi extinda  reteaua de fibra de internet pe viitor.

Google Voice home phones

Google a continuat sa dezvolte sistemul Google Voice iar aportul pe care si-l va aduce Motorola va imbunatati, probabil, setul de casti pentru telefoanele mobile.

Google GPS

Google GPS - Motonav este tehnologia de navigare folosita de Motorola la unitatile sale de GPS, in acest moment. Google ar putea alege sa integreze Google Earth si Street View ca software de baza pentru unitatile produse de Motorola.

Google Bluetooth

Este interesant de vazut de Google va alege sa dezvolte ceva pe acest segment, acum ca are un producator important de headset-uri. Google ar putea sa integreze comenzi vocale folosind Google Voice, Google Maps sau Music Beta.

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
#google, #achizitie google motorola, #motorola , #stiri Google