Viitorul Google, intre Chrome si Android

Vineri, 21 Mai 2010, ora 11:12
2505 citiri
Viitorul Google, intre Chrome si Android

Google a amanat lansarea sistemului de operare Chrome OS din cauza accesului redus la Internet de banda larga, a puterii de procesare scazute si a faptului ca HTML5 este la inceput, au declarat reprezentantii companiei in cadrul conferintei Google I/O.

Accentul va cadea, pe termen scurt, pe sistemul Android care va fi instalat pe telefoane, televizoare si pe tablet-PC-uri, informeaza site-ul revistei Fortune.

Spre deosebire de abordarea celor de la Apple, Google pune inca accent pe Flash, fiind momentan considerat cel mai bun mod de a vizualiza video pe Internet.

Pe termen lung, insa, Google se va concentra pe dezvoltarea Chrome OS.

In cativa ani, procesoarele vor deveni mai eficiente, conexiunile la Internet vor fi mai rapide si, cel mai important, limbajul HTML5 va fi suficient de matur pentru a fi folosit la aplicatii desktop de calitate.

In cadrul conferintei Google I/O, au fost prezentate cateva avanpremiere in ceea ce priveste modul in care HTML5 ar putea schimba domeniul aplicatiilor.

Una dintre aplicatiile prezentate a fost Mugtug, o aplicatie cu functionalitati de baza pentru editarea foto.

Clicker.tv este un ghid al televiziunilor pe Internet, construit in intregime cu HTML5. Navigarea este extrem de simpla, fiind nevoie doar de tastele directionale.

Aplicatia revistei Sports Illustrated, dezvoltata in HTML5, are toate functionalitatile pe care le are orice alta aplicatie de acest gen construita pentru iPad.

Diferenta este ca, odata ce ai cumparat-o, va functiona la fel pe deskotp, pe laptop, iPad sau smartphone, care suporta HTML5.

#android, #chrome, #google, #html5 , #stiri Google