Vom controla PC-ul cu puterea mintii? Vezi ce inventii tech ne asteapta

Marti, 08 Februarie 2011, ora 12:55
4203 citiri
Vom controla PC-ul cu puterea mintii? Vezi ce inventii tech ne asteapta

Cu tehnologii precum iPad, casti cu Bluetooth sau masini electrice, putem spune ca traim in viitorul descris de cartile SF ale secolului 20. Insa adevaratele inovatii abia acum urmeaza sa apara. Futurologi si ingineri deopotriva spun ca in scurt timp nu va mai trebui sa ne conducem masina, iar cina va fi pregatita de roboti, pe care-i vom putea controla cu puterea mintii.

Iata cateva dintre tehnologiile care ne vor schimba stilul de viata in viitorul nu foarte indepartat, potrivit PC World.

Masina viitorului



" Masinile nu ar fi trebuit sa apara inaintea computerelor, este un bug al istoriei", spunea fostul CEO al Google, Eric Schmidt.

La scurt timp de la aceste declaratii, Google facea valuri, pe Internet, cu flota de masini fara sofer ce se plimba pe strazile din California.

Oficialii Google au afirmat atunci ca a fost vorba despre un experiment, in cadrul caruia masinile ghidate de camere video si senzori radar au parcurs peste 200.000 de km.

Predictiile lui Kurzweil


Ray Kurzweil, om de stiinta, scriitor, inventator si futurolog american, a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe scenarii cu privire la felul in care tehnologia ar putea evolua.

Potrivit acestuia, in 2050 Internetul va fi de o mie de miliarde de ori mai rapid decat acum iar inteligenta artificiala va fi o prezenta obisnuita in viata oamenilor pana in 2100, atunci cand razboaiele o sa se dea in spatiu.

IBM


In timp ce unii analizeaza diverse informatii pentru a face pronosticuri cu privire la viitorul tehnologiei, IBM transforma aceste predictii in realitate.

Supercomputerul botezat Watson este un mare pas inainte pentru inteligenta artificiala, pentru ca poate intelege si reactiona la limbajul uman.

Watson, care va aparea intr-un concurs de cultura generala american, are 15 Terabytes de memorie RAM si 2880 de procesoare care executa 80 de mii de miliarde de operatiuni, pe secunda.

Nanorobotii


Chirurgii viitorului s-ar putea baza pe nanoroboti, pentru a repara tesutul uman sau pentru a gasi si trata celulele canceroase.

Oamenii de stiinta de la Institutul de Robotica din Elvetia experimenteaza deja folosirea nanotehnologiei, in medicina.

Cand PC-ul te urmareste


Kinect nu este singura tehnologie de recunoastere a miscarilor la care lucreaza Microsoft.

Potrivit unor documente aparute pe Internet in vara anului trecut, Windows 8 va avea integrat un sistem asemanator.

Noul sistem de operare ar putea sa vada, cu ajutorul camerei web, daca utilizatorul este in fata calculatorului, pentru a-l loga automat.

O versiune beta a Windows 8 urmeaza sa apara la sfarsitul acestui an.

Puterea mintii


Controlarea PC-ului cu puterea mintii nu este deloc departe.

Oamenii de stiinta americani au creat deja un sistem de electrozi speciali care detecteaza pattern-urile electrice ale creierului, pe care le traduce mai apoi in comenzi pentru computer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#google, #ibm, #masina fara sofer, #pc, #tehnologia viitorului, #tehnologie , #stiri Google